Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Chantal Janzen deelt eigen mening niet graag, uit angst voor kritiek

Chantal Janzen deelt eigen mening niet graag, uit angst voor kritiek

Chantal Janzen deelt eigen mening niet graag, uit angst voor kritiek

Chantal Janzen deelt op Instagram vaak genoeg eerlijke situaties uit haar leven. Het lijkt dan ook alsof de presentatrice geen enkel detail achterhoudt. Toch is Chantal over één ding terughoudend: haar eigen mening geven. Dat doet ze dus ook bijna nooit, omdat ze bang is voor kritiek.

Chantal Janzen angst voor kritiek

In haar eigen tijdschrift ‘&C’ vertelt Janzen over haar angst voor kritiek op haar eigen mening. “Als iemand vindt dat ik iets niet goed heb gepresenteerd en daar opbouwende kritiek op heeft, dan kan ik daar wat mee. Maar kritiek op je mening? Dat vind ik lastig, want het is mijn mening.”

Liever niet delen

Het gaat volgens Chantal wel echt puur op kritiek op haar eigen mening, niet dat over haar vak of prestaties. Natuurlijk heeft ook de presentatrice een mening over “gewapende conflicten, politieke beslissingen of iets compleet banaals als een BN’er die in een beschonken bui iets onbehoorlijks uitvreet.” Maar toch toch voelt ze niet de behoefte dit de delen met haar volgers, deels uit angst voor kritiek.

Mening van Janzen

“Als een willekeurige bekendheid in een talkshow gevraagd wordt naar zijn of haar mening over een politiek besluit, vind ik dat ook niet altijd interessant’, zegt de presentatrice eerlijk. “Maar het kan wel opgepikt worden als het toevallig niet de mening van het grote publiek is, waarna deze persoon zich continu moet blijven verantwoorden voor die mening, of zelfs pittige tegenstand krijgt.” En precies daar heeft Janzen geen zin in. “Ik wil dat de focus op mijn vak ligt, als ik een interview geef (…) En ik weet zeker dat het publiek vaak denkt: ‘wat interesseert ons de mening van die Janzen in vredesnaam?'”

Bewondering

Toch lijkt Chantal altijd erg open, zeker op social media. Maar in werkelijkheid brengt ze pas iets naar buiten als ze er zelf echt aan toe is. “Toen ik qua gezondheid een onzekere periode had, zei ik in die desbetreffende weken in interviews dat het ‘heel goed ging’, niks aan het handje”, aldus Chantal. Andere BN’ers die vanaf het begin eerlijk en open zijn over hun gezondheid – zoals Linda Hakeboom, die openlijk deelt hoe haar borstkankerreis verloopt, vind Chantal dan ook bewonderenswaardig. “Net als Ruud de Wild, die vrij snel ook openlijk vertelde in welk traject hij zat (…) Van sommigen kunnen we nog wat leren.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress