Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Caroline Tensen biedt Nikkie de Jager excuses aan voor blunder in ‘Wie Ben Ik?’

Caroline Tensen biedt Nikkie de Jager excuses aan voor blunder in ‘Wie Ben Ik?’

Caroline Tensen biedt Nikkie de Jager excuses aan voor blunder in ‘Wie Ben Ik?’

Caroline Tensen (56) gaat diep door het stof naar aanleiding van haar ‘ongepaste’ opmerking in het spelprogramma ‘Wie Ben Ik?’. Op Instagram biedt ze haar excuses aan. Ze laat weten dat het niet haar bedoeling was om Nikkie de Jager (26) te kwetsen. Ook benadrukt ze iedereen te accepteren.

‘Wie Ben Ik?’

Tensen lag afgelopen week flink onder vuur, na haar opmerking over de genderidentiteit van de beautygoeroe. Vooral Twitter stroomde vol met boze reacties en onbegrip. Ook Nikkie zelf kon er niet om lachen.

‘Het is natuurlijk een vrouw! Ja, het is een vrouw, hè?’

In ‘Wie ben ik?’ moeten kandidaten raden welke bekende Nederlander er op het bordje staat. Bij rapper Donnie was dat dus Nikkie de Jager. ‘Ben ik een vrouw?’, vroeg hij aan zijn medekandidaten. Waar zijn medekandidaat Tijl Beckand direct instemde met die vraag, vond presentatrice Caroline Tensen de vraag lastig te beantwoorden. ‘Ja, dat was even een dingetje: geen man, geen vrouw? Het is natuurlijk een vrouw! Ja, het is een vrouw, hè?’

Lees ook:
Kijkers ‘Wie ben ik?’ woedend om opmerking over genderidentiteit Nikkie de Jager

Caroline biedt excuses aan

‘Naar aanleiding van de ‘Wie ben ik?’-uitzending van gisteravond heb ik natuurlijk meteen contact gezocht met Nikkie de Jager. Ik heb haar verteld dat het zeker niet mijn bedoeling was haar te kwetsen en mijn oprechte excuses aangeboden’, schrijft Tensen op Instagram, nadat De Jager op haar pagina had laten weten niet blij te zijn met de opmerkingen. ‘Daar reageerde ze heel lief op en daar ben ik haar dankbaar voor. Zo heb ik weer wat meer geleerd over de gevoeligheid van dit specifieke onderwerp.’

Tot slot bedankt de presentatrice Nikkie voor haar begrip: ‘Je bent een prachtvrouw. We hadden dit samen al opgelost, maar dan nu ook nog voor de buiten wereld.’ Ook de YouTuber zelf reageert ‘Je bent een prachtvrouw’ met hartjes onder het bericht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Caroline Tensen (@carolinetensen)

Ook op Twitter liet Nikkie al weten de excuses te accepteren.

Nikkie de Jager

In januari vorig jaar, vertelde Nikkie in een ophartige video dat ze geboren is in het verkeerde lichaam. Zelfs haar moeder wist al dat ze in verwachting was van een meisje. Maar ze werd geboren als jongen. ‘Dat kwam als een grote verassing’, vertelt de beautyqueen in de video. ‘Ik heb zelf ook altijd gedacht dat ik een meisje was’, vervolgt ze. Daarom ging de Jager al op jonge leeftijd in transitie.

Documentaire

Eind vorig jaar lanceerde de beautyvlogger haar eigen documentaire op haar YouTube-Kanaal. In de vierdelige serie doet Nikkie een boekje open over de hoogte- en dieptepunten in haar leven en carrière. Ze vertelt onder meer over haar pestverleden, het overlijden van haar broertje en haar coming-out als transvrouw.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: ANP