Je bent hier: Home > Celebs > Derde ‘Love Island’-zelfmoord in UK: twee kandidaten én presentatrice maakten einde aan leven

Derde ‘Love Island’-zelfmoord in UK: twee kandidaten én presentatrice maakten einde aan leven

Celebs
Derde ‘Love Island’-zelfmoord in UK: twee kandidaten én presentatrice maakten einde aan leven

De Britse televisiepresentatrice Caroline Flack, ook in Nederland erg bekend als hét gezicht van de tv-hit ‘Love Island’, is zaterdag op 40-jarige leeftijd overleden. Ze is volgens Britse media levenloos in haar woning in Londen gevonden en zou zelf een einde aan haar leven hebben gemaakt. Treurig genoeg komt met haar dood het aantal aan ‘Love Island’-gerelateerde zelfmoorden op drie…

Meerdere slachtoffers

Eerder beroofden twee kandidaten zich al van het leven na hun deelname aan het populaire realityprogramma. Mike Thalassitis, deelnemer in 2017, overleed in maart 2019 op 26-jarige leeftijd. Sophie Gradon, in 2016 te zien in het tweede seizoen van Love Island, maakte op haar 32e een einde aan haar leven in de zomer van 2018. Haar vriend was daar zo kapot van, dat hij amper twee weken later hetzelfde deed.

Zelfmoord

Nu is het bekendste gezicht van allemaal, de vrouw die het programma jarenlang presenteerde, niet langer in leven. Caroline’s familie heeft haar dood zaterdag bevestigd. “We kunnen bevestigen dat Caroline vandaag, op 15 februari, is overleden. We vragen de pers de privacy van de nabestaanden te respecteren in deze moeilijke tijd”, liet de familie in een verklaring weten. Haar advocaat bevestigde kort daarna dat de presentatrice, die kampte met mentale problemen, zelfmoord had gepleegd. De nieuwste aflevering van Love Island is uit respect zondagavond niet uitgezonden. In de episode van maandagavond zal een eerbetoon zijn verwerkt.

Ontslagen bij ‘Love Island’

Caroline had een aantal bijzonder heftige maanden achter de rug. In november zou zij haar vriend, tennisser Lewis Burton, fysiek hebben aangevallen in haar huis in Londen. Ze ontkende de mishandeling, maar moest vanwege alle commotie hoe dan ook afstand doen van haar presentatiewerkzaamheden. Amper zes weken voor de start van de nieuwe reeks Love Island, waarvoor Caroline al promotievideo’s had opgenomen en gedeeld, werd ze vervangen door Laura Whitmore, die inmiddels op Videoland te zien in de nieuwe reeks.

Rechtszaak

De mishandelingszaak werd breed uitgemeten in de Britse roddelpers, op een pijnlijke en harde manier zoals alleen de Britten dat kunnen. Hoewel Caroline en Lewis samen bleven, waren ze wel verwikkeld in een rechtszaak. De presentatrice zou volgende maand in de rechtbank moeten verschijnen vanwege de mishandeling. Lewis zou na het incident immers de politie hebben gebeld en gezegd hebben te vrezen voor zijn leven. De twee mochten daarom geen contact met elkaar hebben, maar toch bleef Lewis tijdens de zaak achter zijn vriendin staan.

Caroline deelde hoe zwaar ze het had

Hoewel Caroline zich na het incident stil hield op sociale media op advies van hoger hand, liet ze rond de feestdagen toch doorschemeren hoe het met haar ging, slecht. “Alle onderzoeken en speculaties zijn een heftige, zware last. Uiteindelijk ben ik gewoon een mens en laat ik me niet de mond snoeren terwijl ik een verhaal te vertellen heb en een leven waar ik mee door zal moeten… Ik neem wat vrije tijd om te herstellen en te lessen te leren van de situaties waar ik mezelf in heb gebracht. Ik heb alleen maar liefde om te geven en wens iedereen het allerbeste.”

Laatste post

Amper een maand later maakte Caroline een einde aan haar leven. Een dag voor haar dood deelde ze voor het eerst weer een foto op Instagram: een collage met foto’s waarop ze knuffelt met haar hond. in het bijschrift verscheen enkel een rood hartje.

‘Mijn hart is gebroken’

Lewis Burton heeft inmiddels gereageerd op de dood van zijn vriendin en zegt kapot te zijn van verdriet. “Mijn hart is gebroken. We hadden iets heel speciaals”, schrijft de tennisser zondag op Instagram. “Ik heb er geen woorden voor, ik heb zo veel pijn. Ik mis je zo erg”, reageert Lewis. Hij belooft “de stem” van Caroline te zijn nu ze er niet meer is. “Ik zal de vragen stellen die je zou willen stellen en ik zal alle antwoorden krijgen. Niets brengt je terug, maar ik zal ervoor zorgen dat je elke dag trots op me bent.”

Britten boos op pers

De dood van de presentatrice schokte ook vele Britse sterren, die massaal reageerden op het verdrietige nieuws. Zo reageerden onder anderen Kelly Osbourne, Kimberley Walsh en girlband Little Mix onthutst. Ook veel voormalige Love Island-kandidaten lieten weten geschokt te zijn door het nieuws. Haar overlijden was ook aanleiding voor vele twitteraars om kritiek te uiten op de Britse media en de vele artikelen over haar en Lewis. Meerdere bladen, waaronder The Sun, zetten dergelijke items – die bijna dagelijks online verschenen – na haar dood offline.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Na je 30ste nog verslaafd zijn aan ‘Love Island’ is een beetje triest’

Killed By My Fame

Bij de BBC is momenteel de documentaire Killed By My Fame in de maak, waarin ‘de duistere kant van reality-televisie’ wordt verkend. De docu moet laten zien wat er écht gebeurt achter gesloten deuren en onderzoekt het effect van het maken of breken van een reality-ster. In het Verenigd Koninkrijk is afgelopen jaar een onderzoek gestart naar zorgplicht voor mogelijk ‘kwetsbare’ deelnemers haan realityshows. Ook in Nederland lag het genre onder vuur.

Kamp je zelf met zelfmoordgedachten? Twijfel niet en bel 0900-0113 voor hulp, of chat anoniem via www.113.nl.

Caroline’s laatste openhartige post:

Caroline’s allerlaatste post een dag voor haar dood:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

❤️

Een bericht gedeeld door Caroline (@carolineflack) op

De in 2019 overleden Mike:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Had to visit @shanecooperuk again for my pyramid & bespoke facial. Important to stay on top of your skin regularly. Great results already 👌🏻

Een bericht gedeeld door Mike Thalassitis (@mike_thala) op

De in 2018 overleden Sophie:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sophie Gradon (@sophiegradon) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee