Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WAT?! Britney Spears werd gisteren doodverklaard op sociale media

WAT?! Britney Spears werd gisteren doodverklaard op sociale media

WAT?! Britney Spears werd gisteren doodverklaard op sociale media

Gisteren werd het nieuws bekend dat zanger George Michael was overleden op kerstdag, maar het internet werd iets later opnieuw opgeschud met het nieuws van een tweede overlijden. Op het officiële Twitter-account van de platenmaatschappij Sony Music verscheen namelijk een bericht dat zangeres Britney Spears gestorven was door een ongeluk.

Fans van Britney Spears schrokken zich gisteren een hoedje nadat ze een tweet zagen voorbijkomen waarin hun idool werd doodverklaard. Het officiële Twitter-account van Sony Music plaatste namelijk de boodschap dat de popster was omgekomen bij een ongeluk en dat er later meer informatie bekend zou gemaakt worden. Op hetzelfde moment verscheen er ook op het account van Bob Dylan een overlijdensbericht, maar al snel bleek dat beide sterren nog steeds alive and kicking zijn.

Slechte wachtwoorden

De tweets werden iets later opnieuw verwijderd en hackersgroep OurMine eiste de verantwoordelijkheid voor de slechte grap op. De groep wilde hiermee meer aandacht vragen rondom het gemak om een account van iemand anders te hacken. Zo zouden vele online gebruikers slechte wachtwoorden gekozen hebben, die het voor hackers super gemakkelijk maken om je account over te nemen.

Het is niet de eerste keer dat de groep een bekend account hackt. Zo waren eerder Marvel en Netflix al slachtoffer van de groep en ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en hottie Channing Tatum zagen hun online accounts al gehackt worden.

Lees ook: