Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Britney Spears krijgt advocaat die haar kan helpen

Britney Spears krijgt advocaat die haar kan helpen

Britney Spears krijgt advocaat die haar kan helpen

Goed nieuws voor Britney Spears in een voor haar loodzware week. Woensdag is er opnieuw een zitting over het curatorschap dat haar vader Jamie al sinds 2008 beheert en daarin wordt ze vertegenwoordigd door haar nieuwe, gewenste advocaat: Mathew Rosengart.

Nieuwe advocaat Britney Spears

Deze zitting is een ‘follow up’ is van de veelbesproken zitting van 23 juni, waarin Britney zich in duidelijke bewoordingen uitsprak tegen haar vader. Britney’s nieuwe advocaat, Mathew Rosengart, heeft aan TMZ heeft bevestigd dat hij inderdaad Britneys belangen gaat behartigen.

Irritatie tussen Britney en vorige advocaat

Britney sprak vorige week haar voorkeur uit voor voormalig federaal aanklager Rosengart, nadat haar advocaat Samuel Ingham aangaf te willen stoppen met Britneys verdediging. Ingham was sowieso niet door Spears zelf aangesteld, maar werd haar een aantal jaar geleden toegewezen via het curatorschap. Hij trok zich terug nadat het hem niet gelukt was het curatorschap te beëindigen. Amerikaanse media melden dat Spears boos is dat hij haar nooit verteld heeft een aanvraag tot het beëindigen van het curatorschap in te dienen. Ingham zou op zijn beurt weer geïrriteerd zijn dat ze dit tijdens de laatste zitting verkondigde, terwijl hij beweert haar wel op haar rechten gewezen te hebben.

‘Ze kan nog aanspraak maken op basisrechten’

Volgens TMZ gaat Britneys nieuwe advocaat het vooral op haar constitutionele rechten gooien. Wat betekent dat ze zelf een advocaat mag uitkiezen, ook al is haar vader haar curator. De zangeres zou ondanks dat ‘juk’ nog steeds aanspraak kunnen maken op haar ‘basis’rechten, zo meent Rosengart.

Lees ook: 
Christina Aguilera komt op voor Britney Spears via een reeks Tweets

Britney nog steeds onder curatorschap 

Tijdens de hoorzitting op 23 juni vroeg Spears de rechter de curatele waar ze al dertien jaar onder staat te beëindigen. Ze gaf daarbij aan dat ze zich een slaaf voelt van haar toezichthouders, met name van haar vader Jamie. De rechter wees dat verzoek af, tot woede van Britneys fans.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP