Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bridget Maasland: ‘Een relatie is alleen handig omdat je seks kunt hebben wanneer je wilt’

Bridget Maasland: ‘Een relatie is alleen handig omdat je seks kunt hebben wanneer je wilt’

Celebs
Bridget Maasland: ‘Een relatie is alleen handig omdat je seks kunt hebben wanneer je wilt’

Overmatig botoxgebruik, buiten de pot piesen, groen zien van jaloezie… De mediawereld staat bol van verleidingen. Aan welke zeven hoofdzonden maakt tv-presentatrice Bridget Maasland (42) zich schuldig?

HOOGMOED ~ Overschatting van jezelf en je eigen kunnen, arrogant, trots, hoogmoed komt voor de val
Met Cees Geel heb ik een programma gemaakt waarvoor ik mezelf nog niet goed genoeg vond, Het Land van Maas en Geel. Ik was achteraf te jong om al zo’n latenight­ show te kunnen dragen, maar over het algemeen heb ik een relatief goed zelfbeeld. Toen ik in 2012 van RTL naar SBS ging, was dat bijvoorbeeld een bewuste keuze. De eerste twee jaar dat ik Shownieuws deed, waren ook echt fantastisch. Ik heb de grootste lol ever gehad. Misschien iets te veel, waardoor de kijker zich buitenge­sloten voelde. Het was echt onze huis­kamer, totdat we teruggingen naar het oude format. Dat was minder losjes, met meer regels waar we ons aan moesten houden. Dat paste niet bij me.

In een keurs­lijf zitten, is voor mij niet zo’n goed idee, want als iemand zegt ‘Jij moet zus of zo’, dan kan het gebeuren dat ik recalcitrant word. Ik ben teruggegaan naar RTL. In mijn contract staat dat ik de komende jaren grote shows ga doen en een eigen programma krijg, dat rondom mij wordt gebouwd. Dat wordt een programma zoals mensen van mij gewend zijn; ik ga geen bestaande show overnemen. Voorlopig speelt dat nog niet en focus ik op mijn werk als deskundige bij RTL Boulevard, iets wat ik écht heel leuk vind.

Ik reis veel, inter­view allerlei acteurs en mag lekker mezelf zijn: joggingbroek aan, muts op mijn hoofd. Eigenlijk ben ik sinds tijden weer blij met wat ik doe. In het begin moest ik wel wen­nen aan het onduidelijke werkschema, want ik weet aan het begin van de week niet hoe mijn dagen eruit gaan zien. Met een kind is dat soms lastig, maar gelukkig heeft Mees ook steeds meer zijn eigen agenda. Langzaam komen we in een soort ritme.’

ONKUISHEID ~ Een handeling die indruist tegen de heersende seksuele moraal, vreemdgaan
Ik ben nog nooit vreemdgegaan. Ook niet met zoenen. Ik ben een trouwe labrador. Op dit moment is er geen man in mijn leven, maar ik ben ook niet op zoek. Datingapps als Happn of Tinder, ik geloof er niet in. Als het komt, dan komt het. Vorig jaar zomer dacht ik even dat ik een leuke man had ontmoet: 26 jaar, een kindje van twee. Het leek veelbelovend, maar tijdens onze eerste gezamenlijke vakantie kwam ik er al snel achter dat ik eerder zijn moeder was dan zijn vriendin.

Ik moest hem gaan vertellen hoe hij het moest aanpakken met zijn zoontje, waardoor ik me ineens heel oud voelde. Ik dacht: nee, hier heb ik geen zin in. Dat was prima, want zo voelde hij het ook. Hij is met zijn zoontje teruggegaan naar Nederland, waarna Mees en ik nog een top vakantie hebben gehad. Mijn voor­nemen is om in de toekomst niet meer te vallen op te jonge mannen. Vanaf 45 jaar vind ik mannen te oud, maar 35 jaar lijkt me mooi. Het makkelijkste is als ‘­ie geschei­den is, zodat hij niet nog een kinderwens heeft, want die is dan vaak al vervuld. Liefst heeft hij een eigen onderneming en een druk leven, zodat hij niet zo op mij leunt. Maar ja, vind maar eens zo’n man.

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik niet de makkelijkste ben, want ik heb al een compleet, vol en leuk leven waarin Mees en mijn vrienden de hoofdrol spelen. Als een man daar tussen wil komen, moet hij een toegevoegde waarde hebben. Wat ga jij mij brengen waardoor ik rekening met jou wil houden? Het enige handige aan een relatie is dat je seks kunt hebben wanneer je dat maar wilt, want dat is voor een single niet vanzelf­sprekend. Daar moet ik moeite voor doen, maar als dat het ergste is…’

Het hele interview met Bridget Maasland lees je in de nieuwste Flair, nu in de winkel!

Lees ook:

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee