Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bridget Maasland over de avond aanslag op Peter R. de Vries: ‘Er ging zoveel door mijn hoofd’

Bridget Maasland over de avond aanslag op Peter R. de Vries: ‘Er ging zoveel door mijn hoofd’

Bridget Maasland over de avond aanslag op Peter R. de Vries: ‘Er ging zoveel door mijn hoofd’

Het is bijna een week geleden toen Peter R. de Vries neer werd geschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam na de uitzending van RTL Boulevard. Bridget Maasland zou die avond ook werken, maar Marieke Elsinga viel voor haar in.

In paniek

In haar podcast Bridget and friends chickchat doet ze voor het eerst een boekje open over de aanslag. Zo zegt ze dat collega Clarice Stenger, misdaaddeskunidge bij RTL Boulevard, direct op de fiets naar haar toe is gekomen. “Die had mij huilend aan de telefoon. Ik was ziek thuis en woon vijf minuten bij de studio vandaan. Ik had eigenlijk heel erg de neiging om ernaar toe te gaan, maar ik wilde niet in de weg lopen. Er ging zoveel door mijn hoofd. Toen zei Clarice: ‘Jij moet nu niet alleen zijn, ik kom naar je toe.’ Toen hebben we hier het nieuws gevolgd. Dat was heel onwerkelijk. Net alsof het niet echt was.”

Hand

Na de het incident was de reactie van de hoofdredactrice om erheen te gaan: “iemand moet zijn hand vasthouden. Zo van: hij mag daar niet alleen liggen. Heel lief, iemand uit de buurt heeft dat ook gedaan” vertelt Bridget openhartig. De redactie van het programma is nog steeds op zoek naar de vrouw die de hand van De Vries vasthield tot de ambulance arriveerde.

Lees ook
Oh-oh, trouble in paradise: is Bridget Maasland weer single?

Bloemen

Onlangs bezocht Bridget de bloemenzee voor Peter R. de Vries samen met haar zoon. Daar staken ze een kaarsje voor hem op. De instagrampost luidt: “Liever rechtop sterven dan op mijn knieën leven!”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beluister hier de hele aflevering:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland)

Bron: Spotify, Instagram | Beeld: Still