Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tranendal in eerste aflevering ‘Borsato’s Budget Bruiloft: ‘We hebben met statiegeld 350 euro gespaard’

Tranendal in eerste aflevering ‘Borsato’s Budget Bruiloft: ‘We hebben met statiegeld 350 euro gespaard’

Celebs
Tranendal in eerste aflevering ‘Borsato’s Budget Bruiloft: ‘We hebben met statiegeld 350 euro gespaard’

Neerland’s nieuwste ‘guilty pleasure’ is geboren. Gisteren ging de allereerste aflevering van het nieuwe programma ‘Borsato’s Budget Bruiloft’ van start. Daarin helpt Mary Borsato met haar beste vriendin Betty de Groot stellen die het zelf niet breed hebben om hun trouwdroom uit te laten komen. Het programma lijkt precíes wat Nederland nodig heeft op dit moment: een feelgood show waarin corona nog in geen velden of wegen te bekennen is, vol emotie en humor, en misschien wel het leukste nieuwe tv-duo van dit moment.

Liefde op het eerste gezicht

Aflevering één is er meteen één die zonder tissues niet door te komen is. Het verdrietige maar ook mooie verhaal van Marieke (41) en Roy (41) raakt niet alleen Mary en Betty, maar ook de kijkers thuis. Het stel loopt elkaar tegen het lijf in de daklozenopvang waar Roy al verbleef en Marieke met haar twee zoontjes binnenliep na een stukgelopen relatie met grote gevolgen. Meteen was er een klik en na een jaar in de opvang kon Marieke met haar twee kinderen een huis krijgen. Roy kwam helpen schilderen, maar door die overdosis positiviteit kwam daar in eerste instantie weinig van terecht…

Statiegeld sparen

“In plaats van de muren, begonnen we elkaar ‘te schilderen’. Negen maanden later werd onze liefdesbaby geboren”, vertelt het nog steeds dolgelukkige koppel. Met zijn zoon in zijn handen wist Roy dat hij Marieke ten huwelijk wilde vragen en zo geschiedde. Maar inmiddels zijn ze negen jaar verder en heeft een huwelijk nog steeds niet plaatsgevonden. Het stel leeft van honderd euro per week waar ze alles van moeten doen en voor sparen is eigenlijk geen ruimte. “We hadden het briljante idee om het statiegeld wat we terugkrijgen van flessen op te sparen. Ondanks dat we het op die manier hebben gedaan, hebben we toch 350 euro gespaard.”

Tranen van geluk

De gunfactor was al lekker hoog gisteravond, maar als dan ook nog eens blijkt dat Marieke al van kinds af aan (vanaf haar vierde, laat haar moeder weten) kwijlend voor de etalage van Mary’s bruisboetiek staat… Dan kunnen Mary en Betty natuurlijk niet anders dan alles in het werk stellen om Marieke en Roy de dag van hun leven te bezorgen. Een jurk van Mary, een strak trouwpak, bloemen, een prachtige trouwauto, een sfeervol aangeklede locatie: alles wordt – soms op ietwat onconventionele wijze – geregeld. Je snapt: tranen (heel veel tranen) van geluk.

Lees ook
Eva Jinek móest het vragen aan Mary Borsato: hoe is het met Marco na dit ‘rampjaar’?

Dikke pret met Mary en Bet(ty)

En dat is verrassend heerlijk om naar kijken, vindt ook twitterend Nederland. Zo wordt de show bestempeld tot “heerlijke guilty pleasure” en valt menig kijker als een blok voor ’s lands nieuwste tv-duo. “Wat een heerlijke vrouwen. Borsato’s Budget Bruiloft is alles waarvan ik niet wist dat ik het nodig had” en “Ik ken die hele Betty niet, maar wat is ze leuheuheukkk”, klinkt het onder meer. De kijkcijfers waren nog niet direct denderend, maar laten we het erop houden dat Nederland dit nieuwe tv-pareltje gewoon nog even moet ontdekken. Laat die Frank en Rogier maar door ruziën, wij ploffen woensdag gewoon weer op de bank voor deze twee feestnummers.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Tekst: Justine Wouterson | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee