Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bob Sikkes hing tegen burn-out aan: ‘Fuck, nou moet ik oppassen’

Bob Sikkes hing tegen burn-out aan: ‘Fuck, nou moet ik oppassen’

Bob Sikkes hing tegen burn-out aan: ‘Fuck, nou moet ik oppassen’

Hoe leuk je je werk ook vindt; als je alleen maar daar mee bezig bent, ligt een burn-out op de loer. Dat weet Bob Sikkes ook. ’s Lands beroemdste (en charmantste) aannemer, bekend van ‘Kopen zonder kijken’, vertelt hoe het bij hem een paar jaar geleden niet veel scheelde. 

Huilen op de bank

In een interview met Linda vertelt Bob over zijn werkdagen van twaalf uur. Dat moest niet, maar deed hij omdat hij zijn werk nou eenmaal heel leuk vindt. Naast zijn werk voor Kopen zonder kijken heeft hij ook nog een eigen business te runnen. Pittig, zo bleek een paar jaar geleden.

‘Ik had te veel hooi op mijn vork genomen en een aantal zaken liep niet lekker. Nadat ik ’s ochtends mijn schoenen aantrok, zat ik ineens te huilen op de bank.’ Het was een flinke alarmbel die de aannemer gelukkig meteen serieus nam.

‘Nee’ bestaat niet

‘Ik dacht: fuck, nou moet ik oppassen. Ik ben teruggegaan naar de basis. Inmiddels zit ik met mijn bedrijf weer aan het maximum van wat ik wil.’

Inmiddels heeft hij weer alle energie van de wereld en verzet hij bergen, zoals trouwe kijkers van Kopen zonder kijken kunnen beamen. Omdat hij denkt in mogelijkheden, komt het woord ‘nee’ niet in zijn woordenboek voor. Er is bijna altijd wel een manier om iets voor elkaar te krijgen. Tenslotte is dat mijn doel: dat dingen lukken. Al wordt dat vaak verkeerd begrepen. Het gaat mij daarbij niet om geld of status, maar om de positieve energie van bezieling. Enthousiasme werkt altijd aanstekelijk.’

Oh, doe ons toch zo’n Bob.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Brunopress