Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bob Dylan reageert op winnen Nobelprijs

Bob Dylan reageert op winnen Nobelprijs

Bob Dylan reageert op winnen Nobelprijs

Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat zanger Bob Dylan (75) de Nobelprijs voor Literatuur in de wacht had gesleept. Een reactie van de winnaar bleef echter uit. Maar nu heeft Dylan de stilte eindelijk verbroken. “Ik was sprakeloos toen ik het hoorde.”

Arrogant
De Amerikaanse zanger, die onder andere de jaren ’60-hit ‘Blowin’ In The Wind‘ schreef, werd door zijn zwijgen over het winnen van de prijs door een lid van het Nobelprijscomité arrogant genoemd. Het enige teken wat aangaf dat het nieuws wél bij Bob Dylan aangekomen was, was een kleine aankondiging op zijn website. Er stond ‘winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur’ geschreven.

Enorme eer
Nu heeft de zanger, songwriter en producer dan eindelijk gereageerd op het winnen van de prijs. In een interview met de Zweedse Academie, die besluit wie de prijs krijgt, zei Dylan volgens Britse krant The Guardian: “Ik vind het zo’n enorme eer. Ik was compleet sprakeloos!” Ook laat de zanger weten absoluut aanwezig te willen zijn bij de uitreiking van de prijs op 10 December, ‘als dat mogelijk is’.

Bron: RTL, The Guardian

Lees ook: