Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > BN’ers leveren kritiek op ‘vrouwonvriendelijk’ NPO-programma

BN’ers leveren kritiek op ‘vrouwonvriendelijk’ NPO-programma

Celebs
BN’ers leveren kritiek op ‘vrouwonvriendelijk’ NPO-programma

Nadat NPO3 afgelopen zondag de eerste aflevering van de nieuwe show Neem Je Zwemspullen Mee uitzond, ontstond er een golf van kritiek. Het programma, waarin BN’ers verschillende spellen moeten doen en ditmaal moesten raden of een vrouw zwanger of dik was, wordt onder meer ‘slecht’, ‘goedkoop’, ’vrouwonvriendelijk’ en ‘een schande voor de publieke omroep’ genoemd.

Lees ook
Isa Hoes: ‘Einde Celblok H kwam als totale verrassing’

‘Van mijn belastingcenten’
Het amusementsprogramma, gepresenteerd door Klaas van Eerden en Pepijn Gunneweg, riep bij zowel bekend als onbekend Nederland verbazing op. RTL-nieuws journaliste Daphne Lammers twitterde: “Er is nu een programma op NPO 3 waarin mannen moeten raden of een vrouw dik of zwanger is. Van mijn belastingcenten.“

Strijkbout-smijten
Maar dat bleek slechts het begin. “Andere vraag, andere vrouw: zijn haar borsten echt of nep, waarop de mannen vroegen of ze even mochten voelen. True story”, aldus Daphne in een volgende tweet, die ook schreef dat ze bijna haar strijkbout door de tv had gegooid.

‘Wat erg’
Ook Claudia de Breij zat vol verbazing voor de televisie. “Echt waartoe de publieke omroep op aarde is…. Vond het voorstukje ook naar, terwijl de beide presentatoren echt leuk zijn. Raar.” Schrijfster Saskia Noort zei “in shock” te zijn en LINDA.tv-ster Antoinnette Scheulderman: “En de vrouw op die foto noemen ze dik? Wat erg…”

‘Haal het van de buis’
Een burgerpetitie om het programma van de buis te krijgen, heeft haar doel om duizend handtekeningen op te halen, al bijna gehaald. Of dat gaat gebeuren, is echter nog maar de vraag. Omroep KRO-NCRV lijkt het probleem dat kijkers met de show hebben namelijk niet echt te begrijpen. “Het onderdeel ‘Dik of zwanger?’ laat zien hoe je de mist in kunt gaan als je iemand op zijn of haar uiterlijk beoordeelt. Ook de vragen ‘Is hij een crimineel of zakenman?’ of ‘Is hij een Nederlander of een Duitser?’ zijn tijdens de ronde gesteld. “Door het in deze satirische setting te plaatsen is het een manier om allerlei vooroordelen weg te lachen.”

Test, test
Het programma Neem je zwemspullen mee komt voort uit een experiment van 3-Lab, waarbij jonge makers een nieuw tv-programma online mogen testen. De meest succesvolle formats, zoals bij Neem Je Zwemspullen Mee het geval was, krijgen een vervolg op tv.

Shoppen is altijd een goed idee