Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > William Rutten deelt fotoserie van BN’ers in quarantaine: ‘Het coronavirus discrimineert niet’

William Rutten deelt fotoserie van BN’ers in quarantaine: ‘Het coronavirus discrimineert niet’

William Rutten deelt fotoserie van BN’ers in quarantaine: ‘Het coronavirus discrimineert niet’

Celebrity-fotograaf William Rutten, die normaal de grootste artiesten ter wereld op de gevoelige plaat vastlegt, heeft door de coronacrisis ook minder te doen. Er is geen wereldster meer in Nederland en ook BN’ers zitten momenteel massaal thuis in plaats van op de set van een nieuwe shoot. En dus bedacht William een nieuw project dat hij nu wél kan maken: bekende Nederlanders met hun gezin achter glas in quarantaine. Het resultaat mag er wezen.

Ook BN’ers geraakt door het coronavirus

William hoopt met zijn nieuwe fotoreeks – getiteld ‘Corona treft ons allen, het discrimineert niet…’ – mensen aan te sporen toch echt gewoon thuis te blijven. Oók als de lentezon schijnt en een boswandeling of uitje naar het strand aantrekkelijker lijken dan ooit.

‘Business as usual is geen optie’

Hij fotografeerde onder anderen de familie Gerschtanowitz. Bij de post quoot hij het gezin: “Business as usual is echt geen optie nu. Wij blijven ook binnen om de mensen te beschermen voor wie dit virus heel gevaarlijk kan zijn en voor alle helden in de zorg die nu al zoveel moeten geven om iedereen te helpen”, laat het gezin weten bij de post. Ook danken ze iedereen die zorgt dat Nederland kan blijven functioneren. “Zonder jullie zou het chaos zijn.”

‘We kunnen stiekeme dragers zijn’

Ook zanger Simon Keizer en zijn gezin werden op de gevoelige plaat vastgelegd. Zij kwamen vorige week maar liefst zes weken eerder terug uit Australië. Ze zouden drie maanden lang de wereld rondreizen, maar moesten hun trip precies halverwege afbreken door de uitbraak van het besmettelijke virus. “We voelen ons alledrie prima in orde, hebben geen enkel symptoom, maar toch hebben we onszelf thuis-isolatie opgelegd; veertien dagen geen contact met anderen. […] We beseffen dat wij ‘stiekeme dragers’ kúnnen zijn. We verbazen ons over de berichten dat velen de ‘1,5-meter-afstand-maatregel’ aan hun laars lappen.”

Geen kinderfeestje vanwege corona

Simon’s collega Nick Keizer gaat eveneens de deur niet uit. Dit weekend mocht dochtertje Jackie drie kaarsjes uitblazen, iets dat normaal groots gevierd was, maar er nu niet in zat. “Jackie is drie jaar geworden vandaag! En gelukkig wordt ze nog maar drie jaar, want op deze leeftijd heeft ze nog niet door wat er zich momenteel in de wereld afspeelt. Ter compensatie van het uitblijven van bezoek, hebben we het huis maar extra versierd, knuffels neergezet die als visite fungeren en onze familie is er via FaceTime toch een beetje bij.”

Helemaal alleen thuis

Mede-Volendammer Kees Tol vindt dat hij niet mag klagen, maar vindt dat thuiszitten stiekem ook helemaal niks. Hij zit immers helemaal alleen thuis. “Mijn ‘normale’ leven bestaat uit veel werken, waar ik enorm veel plezier uit haal, kopje koffie hier, feestje daar, vrienden over de vloer. Nu? Nu zit ik alleen thuis. Een jongen van 38 die uit elkaar spat van levenslust en energie, geen partner of kinderen heeft, en bang is voor wat de toekomst ons gaat brengen. Onwerkelijk!”

‘Wij zijn bevoorrecht’

Zanger Jeroen van der Boom en zijn geliefden houden zich ook afzijdig. “Het is een zware tijd waar we met z’n vieren mee moeten dealen. Wij realiseren ons dat wij bevoorrecht zijn met elkaar en onze leefruimte. Het nieuws volgen wij op de voet en na vijf dagen krijgen wij steeds meer structuur in de dag. Huiswerk, sporten, tv-kijken, FaceTimen met vrienden, een beetje wijnen, Netflixen en zelfs de rust voor een boek.”

Lees ook
Gezin Lil’ Kleine onder vuur om luxe vakantie tijdens coronacrisis (maar snapt zelf probleem niet)

Vast in het buitenland

Terwijl deze BN’ers thuiszitten, zijn er ook een aantal die zich nog in het buitenland bevinden. Waar Anouk het liefst weer bij haar kinderen in Nederland zou zijn, maar vastzit in Marokko, vloog rapper Lil’ Kleine met zijn gezin vorige week nog naar Dubai voor een relax-vakantie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Deel 5 van mijn portret serie, de Familie Gerschtanowitz; “Business as usual is echt geen optie nu. Wij blijven ook binnen om de mensen te beschermen voor wie dit virus heel gevaarlijk kan zijn en voor alle helden in de zorg die nu al zoveel moeten geven om iedereen te helpen. Ook onze dagen zijn gevuld met de kinderen helpen met hun schoolwerk, werken op nieuwe manieren en de dag zo gezellig mogelijk te maken in deze surrealistische situatie. Wij willen iedereen die er voor zorgt dat Nederland gewoon kan functioneren uit het diepst van ons hart bedanken. Zonder jullie zou het chaos zijn! ❤ Julian, Benjamin, Renate en Winston” #corona #blijfthuisindienmogelijk #williamrutten

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten) op

Simon Keizer met vrouw en kind:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Deel 4 van mijn portret serie, de Familie Keizer; “Vanwege het Coronavirus zijn wij zes weken eerder dan gepland teruggekomen van onze wereldreis. De afgelopen zeven weken hebben we over heel de wereld gereisd, dwars door allerlei corona gebieden heen, zonder dat we nog wisten hoe besmettelijk het was. We voelen ons alledrie prima in orde, hebben geen enkel symptoom, maar toch hebben we onszelf thuis-isolatie opgelegd; 14 dagen geen contact met anderen. Onze beide moeders vallen met hun verminderde weerstand vol in de risicodoelgroep, en we beseffen dat wij ‘stiekeme dragers’ kúnnen zijn. We verbazen ons overigens wel over de berichten dat velen de ‘1,5-meter-afstand-maatregel’ aan hun laars lappen. Als het wereldwijde vliegverkeer platligt, scholen dicht zijn en de horeca sluit, dan moet het toch wel duidelijk worden hoe serieus deze zaak is? Maar goed, wij nemen in ieder geval wel onze verantwoordelijkheid. Nog 11 dagen thuisisolatie te gaan”. Liefs, Familie Keizer. #simonkeizer #annemariekeizer #corona #williamrutten

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten) op

Nick Schilder en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Deel 3 van mijn portret serie, de fam Schilder “Hieperdepiep hoera! Jackie is drie jaar geworden vandaag! En gelukkig wordt ze nog maar drie jaar, want op deze leeftijd heeft ze gelukkig nog niet door wat er zich momenteel in de wereld afspeelt. Ter compensatie van het uitblijven van bezoek, hebben we het huis maar extra versierd, knuffels neergezet die als visite fungeren en onze familie is er via FaceTime toch een beetje bij. Momenteel zijn Kirsten en ik parttime juf en meester. Ook zo’n beroep waar je meer en meer respect voor krijgt in deze tijd. Ik probeer voor mezelf elke dag wat aan nieuwe muziek te werken. Beter piano leren spelen, zorgen dat mijn stem fit blijft voor als we weer mogen touren. Wat betreft wat er nog wel mogelijk is; alles wat je al lang wilde doen, maar nooit aan toe kwam; nu is er tijd voor! Het is denk ik belangrijk om de uitdagingen die deze tijd met zich meebrengt aan te gaan. In ons geval is één daarvan; proberen door onze manier van handelen anderen zo goed mogelijk te helpen en te beschermen. En verder dankbaar te zijn voor de mensen die het echt essentiële werk verrichten in onze maatschappij, bijvoorbeeld mensen in de zorgsector, of die voor de voedselvoorziening zorgen. Je ziet nu wat de echt onmisbare beroepen zijn. Al met al is het een geweldige kans om eens stil te staan hoe en of we niet een stuk beter met elkaar en de wereld om moeten gaan. Maar nu eerst taart eten! HOERA!” Nick en Kirsten Schilder. #williamrutten #corona #nickschilder En Gefeliciteerd lieve Jackie!!! ???

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten) op

Presentator Kees Tol:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Deel 2 van mijn portret serie, Kees Tol; “Ik ben de laatste die mag klagen, dat besef ik! Probeer dat dan ook zo min mogelijk te doen. Maar jeetje waar zijn we toch in beland. Van vorige week nog gezellig met vrienden in de kroeg tot alleen op de bank met een fles wijn. En ik kan jullie vertellen; dat valt voor niemand mee, ook niet voor ‘n vrijgezelle homo uit Volendam 🙂 Feit is: mijn “normale” leven bestaat uit veel werken, waar ik enorm veel plezier uit haal, kopje koffie hier, feestje daar, vrienden over de vloer, afijn het “normale leven”. Nu? Nu zit ik alleen thuis. Een jongen van 38 die uit elkaar spat van levenslust en energie, geen partner of kinderen heeft, en bang is voor wat de toekomst ons gaat brengen. Onwerkelijk! Dat ik dit ooit überhaupt zou schrijven. Ik ben me er van bewust dat er heel veel mensen in de wereld zijn bij wie de situatie veel nijpender is. Ik ben dan ook de laatste die mag klagen. Probeer ik ook zo min mogelijk te doen. Voor iedereen, veel sterkte gewenst en blijf denken aan elkaar”. @keestolofficial #keestol #corona #blijfthuisindienmogelijk #williamrutten

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten) op

Jeroen van der Boom en de fam:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Ik ben gisteren begonnen met elke dag een foto te maken van bekende gezinnen die net als jij en ik ook gewoon thuis zitten omdat het gewoon veiliger is op dit moment. Vandaag start ik met @jeroenvanderboom met zijn mooie gezin; “Het is een zware tijd waar we met z’n vieren mee moeten dealen. Wij realiseren ons dat wij bevoorrecht zijn met elkaar en onze leefruimte. Het nieuws volgen wij op de voet en na 5 dagen krijgen wij steeds meer structuur in de dag. Huiswerk, sporten, TV kijken, Facetimen met vrienden, een beetje wijnen, Netflixen en zelfs de rust voor een boek. Onze bewondering en diepste respect gaat uit naar alle mensen die zo hard werken zodat wij straks in Nederland naar de zon kunnen kijken en deze afschuwelijke schaduw achter ons kunnen laten! ?❤️ Jeroen, Dany, Daan & Luuk #blijfbinnen #corona #williamrutten #staysafe

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress