Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Coronaregels verdelen BN’er-land in 2 kampen: woede om #IkDoeNietMeerMee van verschillende sterren

Coronaregels verdelen BN’er-land in 2 kampen: woede om #IkDoeNietMeerMee van verschillende sterren

Coronaregels verdelen BN’er-land in 2 kampen: woede om #IkDoeNietMeerMee van verschillende sterren

Er is een fikse rel gaande in showbizzland. Een aantal artiesten is maandagavond online een protestactie begonnen tegen het coronabeleid van het kabinet. BN’ers als DJ Hardwell, Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma, Bizzey en The Party Squad stellen in een verklaring op sociale media dat zij de regels tegen de verspreiding van het virus niet meer respecteren onder de hashtag #IkDoeNietMeerMee. Veel politici en BN’es hebben zich direct gekeerd tegen hun oproep om de coronaregels van het kabinet te negeren, waarna de hashtag #IkDoeWelMee trending werd.

Actie tegen ‘angstzaaiers’

Bekend Nederland heeft zich overduidelijk verdeeld in twee kampen. De groep tegen de coronaregels wil meer duidelijkheid. Ze willen met hun recalcitrante gedrag niet de volksgezondheid in gevaar brengen, beklemtonen ze. “Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd?”, roepen ze. “Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus?” Ze noemen zichzelf “pioniers” en “strijders”, en voegen daaraan toe dat we “alleen samen de overheid onder controle krijgen”. “Frie de piepel”, aldus Famke Louise.

De tekst gaat verder onder de posts.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ook steeds meer BN’rs & Artiesten spreken zich uit! #ikdoenietmeermee #angstdictatuur

Een bericht gedeeld door Herr Zimmerman (@herr_zimmerman) op

‘#IkDoeNietMeerMee is eigoïstisch en lui’

Ze lijken echter weinig bijval van collega’s te krijgen. “In mijn oudejaars pleit ik voor saamhorigheid, empathie en betrokkenheid. Dus ja, ik sta recht tegenover elke ‘artiest’ die #ikdoenietmeermee propageert”, stelt cabaretier Dolf Jansen. “Hear hear“, beaamt zanger Tim Knol, die inmiddels een heus lied heeft geschreven waarin hij zijn woede uit. Ook Claudia de Breij vraagt zich af of de Famke Louises van deze wereld afzien van medische hulp als zij daadwerkelijk corona krijgen. “Ik vind de vragen ook niet allemaal onterecht. Maar de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui”, verzucht ze.

De tekst gaat verder onder de posts.

‘Geen medische hulp voor anti-groep’

Sportjournalist Jack van Gelder vindt dat de BN’ers die meedoen aan het verzet tegen het coronabeleid, ook geen medische hulp moeten krijgen. Dat schrijft hij in een boze reactie op Twitter. “Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening, maar als iemand van deze “actiegroep” corona zou krijgen, moet er ook geen aanspraak gemaakt worden op medische hulp of, erger nog, ic-zorg”, aldus Van Gelder.

De tekst gaat verder onder de tweet.

#CoronaDoetWelMee

Ook politici nemen hard stelling tegen de actie. “Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen. #CoronaDoetWelMee”, beklemtoont VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff. D66-fractieleider Rob Jetten sluit zich bij hem aan. “Ik snap de frustratie best, maar ik snap niks van deze oproep. Kritische vragen stellen mag, maar beïnvloed mensen niet met deze verkeerde boodschap. Voor iedereen geldt: houd je aan de regels. Dan kunnen we straks allemaal weer naar optredens of de kroeg.#IkDoeWelMee”, aldus Jetten. Ook PvdA-leider Lodewijk Asscher laat van zich horen.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Zorgpersoneel laaiend om actie

De protestactie tegen de coronaregels van het kabinet is ook heel slecht gevallen bij IC-artsen en ander zorgpersoneel. Op sociale media wordt door hen hard uitgehaald naar de zangers en vloggers. “Mensen die meedoen aan #IkDoeNietMeerMee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC”, verzucht recoveryverpleegkundige Don Roelofsen uit Den Bosch. “Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen.” Zijn irritatie krijgt veel bijval.

Veel ‘gewone’ burgers sluiten zich hier bij aan:

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress