Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > 3FM-dj Sander Hoogendoorn draait weer muziek Bilal Wahib: ‘Iedereen verdient een tweede kans’

3FM-dj Sander Hoogendoorn draait weer muziek Bilal Wahib: ‘Iedereen verdient een tweede kans’

3FM-dj Sander Hoogendoorn draait weer muziek Bilal Wahib: ‘Iedereen verdient een tweede kans’

3FM-dj Sander Hoogendoorn heeft maandag het nummer Tigers van Bilal Wahib gedraaid. Het was de eerste keer sinds het Instagram-incident van de acteur en rapper dat er een nummer van Wahib op de Nederlandse publieke radio te horen was. Een woordvoerster van de NPO heeft een bericht daarover van de NOS bevestigd.

Piemel-incident

De 22-jarige Wahib vroeg tijdens een live uitgezonden Instagram-sessie een minderjarige jongen tegen betaling zijn piemel te laten zien. Na dit incident lieten veel partijen de acteur en zanger vallen.

Door iedereen gecanceld

Sander besprak maandagochtend in de uitzending van Sanders Vriendenteam met zijn mede-dj’s of het tijd is om de rapper een tweede kans te geven. “Ik vroeg me hardop af: moeten we hem niet gewoon weer een keertje draaien? Hij is door alles en iedereen gecanceld”, aldus de radio-dj, die luisteraars vroeg wat zij hiervan vinden. Er volgden wisselende reacties.

Boodschap ingedaald

Ook collega Thijs Boontjes is het niet direct eens met Hoogendoorn. “Ik vind niet dat z’n carrière helemaal voorbij moet zijn. Maar ik vind wel dat iedereen met zo’n grote following moet weten dat er een bepaalde verantwoordelijkheid bij komt kijken. Dat je niet alleen de lusten, maar ook de lasten moet dragen.” Sander denkt dat die boodschap wel is ingedaald bij de rapper en dat dit een leermoment voor hem is geweest. “Het is heel sterk om hem een collectieve tweede kans te geven. Ik vind dat iedereen dat verdient.”

Beleid

In reactie heeft een woordvoerder van de NPO laten weten: “Als zender zetten we hem op dit moment niet op de playlist, maar dj’s mogen wel zelf besluiten zijn muziek te draaien als zij zich daar goed bij voelen.” Dit beleid geldt niet alleen voor 3FM, maar ook voor zender FunX, die doorgaans meer muziek van Wahib draait dan 3FM.

Lil Kleine

Eerder pleitte het programma RTL Boulevard ervoor om de in opspraak geraakte acteur en muzikant een tweede kans te geven. De oproep was vooral gericht aan platenlabel TopNotch. De grote speler in muziekland liet Wahib binnen een paar uur vallen, terwijl het bedrijf geen reactie gaf toen hun ster Lil Kleine werd aangehouden vanwege een incident op Ibiza.

Lees ook
Bilal Wahib ondanks alles binnenkort tóch te zien in nieuwe bioscoopfilm

Bilal in de bios

Bilal is binnenkort ook weer in de bioscopen te zien. Hij speelt een rol in Meskina, een nieuwe bioscoopfilm met Maryam Hassouni en Soundos el Ahmadi. De komedie gaat over Leyla (Hassouni), een dertiger die geen man, kind of goede baan heeft en daarom wordt bestempeld als een loser. De film draait vanaf 22 juli.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door sander hoogendoorn (@sanderhoogendrn)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress