Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Mocro Maffia’-acteurs in opspraak door zedenzaak: ‘Bilal Wahib aangehouden’, samenwerkingen ontbonden

‘Mocro Maffia’-acteurs in opspraak door zedenzaak: ‘Bilal Wahib aangehouden’, samenwerkingen ontbonden

‘Mocro Maffia’-acteurs in opspraak door zedenzaak: ‘Bilal Wahib aangehouden’, samenwerkingen ontbonden

De carrière van acteur en zanger Bilal Wahib (22) ging als een raket zo hard, maar lijkt nu met net zo’n rotgang in een heel diep dal te storten. De zedenpolitie van Amsterdam onderzoekt een filmpje waarin Bilal en collega ‘Mocro Maffia’-acteur Oussama Ahammoud (20) een minderjarige fan zouden hebben uitgedaagd tijdens een Instagram Live-sessie. De jongen, volgens twitteraars slechts elf of twaalf jaar oud, moest tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien.

‘Bilal Wahib aangehouden’

De zedenpolitie van Amsterdam bevestigt dat de zaak bekend is en in behandeling is. Meer kan de woordvoerder er nog niet over zeggen. “Dat is in deze fase echt nog te vroeg.” In Amsterdam is woensdag wel een 22-jarige verdachte aangehouden. Het gaat gezien de leeftijd van de verdachte vermoedelijk om Bilal, maar de politie wil dat niet bevestigen. De man is aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno en wordt gehoord over de kwestie.

Teenage Boss…

BNNVARA en NPO Zapp noemen het filmpje van de acteurs “onacceptabel”, laat de omroep weten in een reactie. Wahib maakt bij NPO Zapp het televisieprogramma Teenage Boss. “BNNVARA en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af. Op dit moment probeert BNNVARA in contact te komen met de betrokkenen”, aldus een woordvoerder. Inmiddels is bekend dat de herhalingen van Teenage Boss niet meer worden uitgezonden. De eerstvolgende herhaling zou woensdagmiddag al uitgezonden worden. Over de toekomst van Bilal bij NPO Zapp kan de omroep nog geen uitspraken doen.

Gedropt door platenlabel

Platenlabel Top Notch, die samen met Bilal het afgelopen jaar diverse hits scoorde, heeft de samenwerking met de 22-jarige Bilal per direct gestopt. Top Notch meldt in een verklaring dat de samenwerking met Wahib wordt gestopt vanwege de omstreden video. “Door ons is kennisgenomen van de acties van Bilal Wahib op Instagram Live vannacht. Dit heeft ons er toe doen besluiten om per direct alle werkzaamheden ten aanzien van de artiest Bilal Wahib neer te leggen”, aldus het label. Top Notch zegt de situatie te betreuren en keurt het gedrag van de artiest af. “Wij wachten verdere berichtgeving vanuit het management van Bilal Wahib af en verwijzen iedereen voor commentaar door naar het management.”

Rooijakkers níet over de vloer

De uitzending van Rooijakkers over de vloer met Bilal Wahib, die toevallig woensdagavond te zien zou zijn, is geschrapt. RTL laat weten “enorm geschrokken” te zijn van de video en het onderzoek van de zedenpolitie in Amsterdam af te wachten. “In de tussentijd hebben we besloten de uitzending van Rooijakkers over de vloer van vanavond, waar Bilal Wahib in te zien is, te vervangen door een andere aflevering. Wanneer de aflevering met Bilal te zien zal zijn, is nog niet bekend.”

Lees ook
Bilal, ‘Wahib’ je gedaan? ‘Mocro Maffia’-acteur gaat voor extreme makeover met kapsel in neonkleur

Nog geen reactie

Bilal en Oussama, die onlangs als duo te zien waren in Hunted Vips, hebben vanmorgen zelf nog niet gereageerd op beelden en ophef. Hun management was niet direct bereikbaar voor commentaar. De video in kwestie slingert – met en zonder herkenbaarheid van het slachtoffer – nog steeds rond op onder andere Twitter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bilal el mehdi wahib (@bilalwahib)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bilal el mehdi wahib (@bilalwahib)

 

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress