Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bilal Wahib doet vanavond zijn verhaal over omstreden video in ‘BEAU’: Twitter stroomt nú al vol boze reacties

Bilal Wahib doet vanavond zijn verhaal over omstreden video in ‘BEAU’: Twitter stroomt nú al vol boze reacties

Bilal Wahib doet vanavond zijn verhaal over omstreden video in ‘BEAU’: Twitter stroomt nú al vol boze reacties

Het was woensdag hét onderwerp van gesprek: de onlinevideo van Bilal Wahib (22) en Oussama Ahammoud (20), waarin de eerstgenoemde acteur aan een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien tegen een forse betaling. Ook in ‘BEAU’ werd de omstreden actie veelvuldig besproken en vanavond zal Bilal zélf zijn verhaal komen doen in de talkshow – tot groot ongenoegen van Twitter.

Helemaal fout

Woensdagavond zat Peter R. de Vries aan tafel in BEAU, om het onderwerp te bespreken. Dat Bilal en Oussama de ‘grap’ hebben uitgehaald met een kind, noemt de misdaadverslaggever “helemaal fout”. “Het is onbegrijpelijk dat ze dat niet hebben ingezien. De één had de ander nog wel gewaarschuwd: ‘hij is minderjarig’. Dat had natuurlijk het signaal moeten zijn van: kappen, dit kan niet”, stelde hij. “De politie heeft hier terecht werk van gemaakt.”

Grote bek

Peter hoopt dan ook dat de Mocro Maffia-acteurs inderdaad de 17.000 euro – het bedrag dat tegenover het tonen van zijn geslachtsdeel stond – overmaken naar de minderjarige jongen. “Als een klein beetje genoegdoening, maar dat is natuurlijk wel het minste. Je kan wel een grote bek hebben; nou, betaal het dan ook maar.”

De tekst gaat verder onder de tweet.

Bilal zélf in ‘BEAU’

Evert Santegoeds – hoofdredacteur van Privé – liet woensdagavond in Shownieuws al vallen dat Bilal donderdagavond te gast zou zijn in de talkshow van Beau van Erven Dorens, en inmiddels heeft de redactie van het programma dat nieuws bevestigd. Hoewel de uitzending nog plaats moet vinden, stroomt Twitter nu al vol met boze reacties. Televisiekijkend Nederland noemt het “walgelijk” dat Bilal een podium krijgt en richten zich dan ook tot de presentator van de talkshow. “Beau moet zich heel diep schamen”, luidt een van de vele reacties. Zelfs hebben twitteraars de hashtag #BoycotBeau al in het leven geroepen.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Verklaring Bilal

Woensdagavond kwam Bilal via zijn advocaat al met een eerste reactie na het incident. “Hij geeft toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt”, aldus Nienke Hoogervorst. “Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap, zegt hij. Hij is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten.”

Stekker uit meerdere samenwerkingen

Nadat het nieuws naar buiten kwam, werden direct meerdere samenwerkingen van Bilal stopgezet. Zo beëindigden NPO Zapp en BNNVARA de samenwerking met de acteur als presentator van het programma Teenage Boss. Ook Platenlabel Top Notch maakte bekend de samenwerking met Bilal, die het afgelopen jaar meerdere hits scoorde, per direct stop te zetten. De uitzending van Rooijakkers over de vloer met Bilal Wahib, die woensdagavond uitgezonden zou worden, werd geschrapt. De Instagram-accounts van beide Mocro Maffia-acteurs zijn inmiddels verwijderd. RTL heeft inmiddels laten weten de seizoenen van Mocro Maffia niet offline te halen; ook AVROTROS laat de afleveringen van Hunted VIPS met Bilal en Oussama op de streamingsdienst van NPO staan.

Lees ook
Bilal Wahib reageert voor het eerst op omstreden video, ‘ook Oussama Ahammoud op het bureau’

Twee keer verhoord

Wahib is woensdag twee keer verhoord door de politie en heeft verklaringen afgelegd. Hij wordt verdacht van het maken en verspreiden van kinderporno. Zijn advocaat liet begin van de avond weten dat hij woensdagavond in vrijheid wordt gesteld. Ahammoud zou zich woensdagmiddag zelf bij de politie hebben gemeld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide.nl, Twitter | Beeld: Brunopress