Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bijzonder: Douwe Bob gaat met zijn restaurant wekelijks eten koken voor daklozen

Bijzonder: Douwe Bob gaat met zijn restaurant wekelijks eten koken voor daklozen

Bijzonder: Douwe Bob gaat met zijn restaurant wekelijks eten koken voor daklozen

Of het newborn vadergevoelens zijn, dat weten we niet. Maar Douwe Bob gaat met zijn eigen restaurant eten koken voor dak- en thuislozen en mensen met een laag inkomen. Zijn restaurant, genaam Stevig, begint vanaf 5 januari met het wekelijks uitdelen van een heerlijk maaltje, zo laat Douwe weten op zijn Instagram.

Eten uitdelen

“Vanaf 5 januari maken we iedere woensdag een warme hap voor dak- en thuislozen en mensen met een kleine portemonnee”, begint de zanger zijn post. “Zij kunnen deze tussen 14:00 en 17:00 bij ons aan de deur ophalen op het Van Limburg Stirumplein 20 in Amsterdam. Kom jij ook gezellig langs?”

Restaurant Douwe Bob

Douwe opende de deuren van ‘Stevig’ in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in oktober, maar helaas konden er vanwege de coronamaatregelen geen mensen komen eten. Maar, er zijn wel mogelijkheden om eten af te halen tussen 14.00 en 17.00 aan het Van Limburg Stirumplein.

Positieve reacties

Dat Douwe dit initiatief toont voor mensen die het nodig hebben, wordt onder zijn volgers wel gewaardeerd. De zanger krijgt dan ook heel wat positieve reacties op zowel zijn Instagram als op zijn Facebook-account. “Wat super lief”, schrijft iemand. En, “Meer mensen zoals jullie in 2022 AUB”, zegt weer een ander. “Wat zal je kind trots op je zijn”, laat iemand nog weten.

De tekst gaat verder onder de post.

&nbs

Coronamaatregelen

In september annuleerde Douwe Bob zijn najaarstournee vanwege de coronamaatregelen. De muzikant vond het niet eerlijk dat mensen zonder QR-code de concertzaal niet in mochten. Ook vond hij het discriminerend dat zijn publiek een QR-code moest laten zien om aan te tonen geen corona te hebben. “Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden. Ik wil de mensen liefde geven en schoonheid brengen en voor mezelf een leuke tijd hebben. Ik heb een tour staan. Ik ga het niet doen. De discriminatie is te groot”, zei hij daarover.

Lees ook:
Oogartsen waarschuwen: pas op voor champagnekurken en confettikanonnen

Voor de eerste keer vader

Begin december mocht Douwe Bob voor het eerst vader worden. Samen met Loes van Delft is hij de trotse ouder van dochtertje Bobby Lou, die op 9 december ter wereld kwam. Met Loes heeft hij geen relatie, maar de twee zijn wel on good terms, zeker wat betreft hun kindje. Eind juli maakte hij bekend dat hij vader zou worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Instagram | Beeld: Brunopress, Instagram