Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Amerikanen woedend op Beyoncé en Jay Z na ‘respectloze’ actie tijdens Super Bowl

Amerikanen woedend op Beyoncé en Jay Z na ‘respectloze’ actie tijdens Super Bowl

Celebs
Amerikanen woedend op Beyoncé en Jay Z na ‘respectloze’ actie tijdens Super Bowl

De Super Bowl, het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar, is weer achter de rug. Natuurlijk geven wij geen snars om de uitslag van de American Football-wedstrijd, maar is de enorme halftime show van ieder jaar weer een andere wereldster wél iets waar we benieuwd naar zijn. Die was gisteren (na een teleurstellende editie in 2019) weer van hoogstaand niveau dankzij Shakira, Jennifer Lopez (én deze onverwachte bijzondere gastartiest), maar toch was er ditmaal meer om over na te praten…

Boos op Bey

In het publiek zaten zondagavond niemand minder dan Beyoncé (38) en Jay Z (50) met dochter Blue Ivy (8). De aanwezigheid van het sportliefhebbende showbizzkoppel wordt doorgaans enorm gewaardeerd, zeker omdat Beyoncé al meermaals enkele van de best bekeken hafltime shows tijdens het event verzorgde. In 2013 (met haar Destiny’s Child-vriendinnen) en in 2016 zette zij het stadion in lichterlaaie. Maar op een actie van de wereldsterren tijdens de 2020-editie volgt nu BAK-KEN kritiek.

Respectloze actie

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt traditiegetrouw het Amerikaanse volkslied gezongen door een bekende artiest. De eer kwam zondag toe aan net afgekickte Demi Lovato, die The Star-Spangled Banner prachtig vertolkte en op niets dan lof kon rekenen. Tijdens de uitvoering van het volkslied, bijna iets heiligs in de USA, is het gebruikelijk om op te staan. Toch kwamen Bey en Jay niet uit hun stoel tijdens het optreden van Demi, wat níet in goede aarde viel bij het volk.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Eerder protest

Het is nog onduidelijk of zij uit protest besloten om te blijven zitten. Dit vermoeden is er wel; de actie deed denken aan die van speler Colin Kaepernick, die in het seizoen van 2016/2017 uit protest tegen de raciale ongelijkheid in de VS knielde tijdens het spelen van het volkslied. Na die actie, die viral ging en op veel bijval van sporters en sterren kon rekenen, kostte hem uiteindelijk zijn sportcarrière. Na dat seizoen wilde geen enkele club hem nog een contract geven.

Lees ook
Hoogtepunt van Super Bowl-show: verrassingsoptreden van dochter Jennifer Lopez (11)

Gedurfde move

Als het blijven zitten van Jay en Bey inderdaad een protestactie zou zijn, zou dat wel enigszins opmerkelijk zijn. Jay Z is met zijn label Roc Nation namelijk een samenwerking is aangegaan met de organisator van de American Footballcompetitie, de NFL. Hij is daarmee onderdeel van Inspire Change, een initiatief van de NFL en enkele spelers die strijden voor meer sociale en raciale gelijkheid in de VS.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, Giphy

Shoppen is altijd een goed idee