Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Beroving tijdens nieuw seizoen Beter Laat Dan Nooit: ‘Het heeft toch wel invloed op de groepssfeer’

Beroving tijdens nieuw seizoen Beter Laat Dan Nooit: ‘Het heeft toch wel invloed op de groepssfeer’

Beroving tijdens nieuw seizoen Beter Laat Dan Nooit: ‘Het heeft toch wel invloed op de groepssfeer’

Nadat presentatrice Olcay Gulsen RTL vorig jaar verliet voor Talpa, moest de zender op zoek naar iemand anders voor Beter Laat Dan Nooit. De keuze viel uiteindelijk op niemand minder dan Katja Schuurman. Zij vertrok begin dit jaar samen met Barrie Stevens, Peter Faber, Willibrord Frequin en Gerard Cox naar Suriname, waar de ‘cast en crew’ de tijd van hun leven zouden gaan hebben. Toch hing er al snel een donkere wolk boven het avontuur.

Zwangerschap Katja

Het gezelschap pakte dit jaar hun koffers voor een reis naar Suriname, Mexico, Cuba en Brazilië, waarbij niet Olcay van de partij was, maar de zwangere Katja de heren gezelschap zou houden. De presentatrice dropte nog voor vertrek het bijzondere nieuws, wat de reis niet alleen voor haar maar ook voor de heren extra bijzonder maakte. Zo mocht Gerard zelfs als surrogaat opa mee op het moment dat Katja een echo liet maken in een Mexicaans ziekenhuis. “De regisseur was zogenaamde vader, en ik was dan de vader van de vader, en daarom mochten we mee. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt, dus ik vond het heel ontroerend en een grote eer om daar bij te mogen zijn.”

Lees ook
Katja Schuurman over zwangerschap tijdens coronacrisis: ‘Best een interessante uitdaging’

Beroofd

Toch kende het programma niet alleen hoogtepunten, maar ook een rampzalig dieptepunt. Tijdens hun reis door het prachtige Brazilië werd het team helaas beroofd. Zo laat Barrie aan weekblad Party weten. “In Rio is er gestolen van een paar medewerkers van ons team. Dat is de minder leuke kant aan ons reisverhaal.” Eer werden uiteindelijk meerdere telefoon en een ketting gestolen, iets wat er toch wel even inhakte. “Het heeft toch wel invloed op de groepssfeer.” Toch kan de choreograaf het voorval enigszins wel begrijpen. “Je bent in een omgeving waarvan je denkt: die mensen hebben ook niks. Ze zien ons als kapitalistische toeristen en we straten uit dat we alles hebben. Dat is de tragiek. Voor mensen die niks hebben ben je een prooi.”

Het tweede seizoen van Beter Laat Dan Nooit is vanaf 22 april te zien bij RTL4.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL | Beeld: RTL, Instagram