Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Berget Lewis is inmiddels 31 kilo (!) lichter en onthult hoe ze dat voor elkaar kreeg: ‘Het móest anders’

Berget Lewis is inmiddels 31 kilo (!) lichter en onthult hoe ze dat voor elkaar kreeg: ‘Het móest anders’

Berget Lewis is inmiddels 31 kilo (!) lichter en onthult hoe ze dat voor elkaar kreeg: ‘Het móest anders’

Berget Lewis (49) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze de afgelopen tijd veel bezig is geweest met haar gewicht. Met succes voerde de zangeres een strijd tegen de kilo’s en is ze er inmiddels maar liefst 31 lichter. Waar ze naar eigen zeggen eerst ‘een roofbouw’ op haar lichaam pleegde, vond ze uiteindelijk wél een manier om blijvend af te vallen. In een gloednieuw interview vertelt ze over het avontuur. 

Berget Lewis over gewicht en afvallen

In een gesprek met Fit At Home, het digitale sportplatform van Antje Monteiro (51), vertelt Berget openhartig over haar strijd tegen de kilo’s. Naar eigen zeggen was ze altijd “gelukkig zwaar”, maar er moest wegens haar gezondheid wel wat veranderen. “Ik had een te hoge bloeddruk”, aldus de zangeres. “Ik dacht, ik kan wel roepen dat je jezelf moet omarmen, maar als je daardoor tien jaar korter leeft: dat wil ik niet. Er is maar één exemplaar. En dat ben ik. Toen dacht ik: het moet anders.”

Roofbouw op lichaam

Toen Berget vier jaar geleden een rol had in de musical Dreamgirls, was ze op haar zwaarst. Ze sloeg aan het diëten en volgde meerdere afvalprogramma’s, waardoor de kilo’s eraf vlogen. Toch bleek het resultaat telkens slechts tijdelijk te zijn. “Binnen een maand zat het er ook allemaal weer aan”, geeft Lewis toe. “Ik pleegde echt een roofbouw op mijn lichaam.”

Mindset

Omdat ze besefte dat de wijze van afvallen niet goed was, besloot Berget het over een andere boeg te gooien. Ze begon zich meer te verdiepen in het effect van voeding op haar lichaam, waarna het meteen een stuk beter ging. “Het begint vooral met een andere mindset”, vertelt de brunette erover. “Ik at m’n groenten, lekker met een kippendij. Eigenlijk at ik kleine porties met minder koolhydraten, maar waar je wel een goed vol gevoel van kreeg.”

Meer bewegen

Naast de aanpassing van haar voedingspatroon is Berget meer gaan bewegen. Net als heel Nederland is de zangeres “sinds corona heel erg van het wandelen”, vertelt ze in het online magazine van Fit At Home. Ook heeft ze een personal trainer. “Daarmee ga ik twee keer per week aan de slag.”

In shape

Berget noemt het – terecht! – “een knappe prestatie” van zichzelf dat ze tientallen kilo’s is afgevallen. “Dit jaar word ik vijftig. Ik heb geen rimpel, geen putje en ik ben in shape.”

Lees ook
Kilo’s vliegen eraf bij ‘onherkenbare’ Berget Lewis: ‘Sinds ik dit dieet volg, gaat het zo hard’

Geheim

Een paar maanden geleden vertelde Berget al dat haar vaak wordt gevraagd wat haar ‘geheim’ op het gebied van afvallen is. “Nou, heb je even?”, schreef ze toen op Instagram. “De lijst is lang, maar hier zijn er een paar.” Bij een foto van zichzelf somde ze toen maar liefst elf punten op.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BERGET LEWIS (@bergetlewis)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BERGET LEWIS (@bergetlewis)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BERGET LEWIS (@bergetlewis)

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress, Instagram