Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Pijnlijke beelden op dag dat ‘lockdown’ aangekondigd wordt: André schokt met té druk en ‘gezellig’ concert

Pijnlijke beelden op dag dat ‘lockdown’ aangekondigd wordt: André schokt met té druk en ‘gezellig’ concert

Pijnlijke beelden op dag dat ‘lockdown’ aangekondigd wordt: André schokt met té druk en ‘gezellig’ concert

Dinsdagavond waren bijna 7,4 miljoen kijkers getuige van de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, over de maatregelen rondom het coronavirus die opnieuw aangescherpt moesten worden. Precies op die dag doken er beelden op van een concert dat André Hazes (26) afgelopen weekend gaf in België, waarop te zien was dat de anderhalve meter afstand ver te zoeken was. “Mensen die in volle coronacrisis samen dansen, de microfoon doorgeven. Een klap in het gezicht van zorgpersoneel.”

Schokkende beelden optreden André Hazes

André Hazes had zaterdagavond een concert op de planning staan bij onze zuiderburen, om precies te zijn bij de discotheek Carré. De club moet al sinds maart de deuren gesloten houden, maar heeft sinds kort een restaurant. In het kader van ‘CarréFoodFest’ trad de Nederlandse zanger daar op, maar haalde daarmee niet de reacties binnen waarop hij hoogstwaarschijnlijk hoopte.

Klap voor zorgpersoneel

Op de beelden is namelijk te zien hoe het publiek in de zaal een wel heel gezellig feestje aan het vieren is. Peter Huyck, diensthoofd Technische Diensten en Exploitatie van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst, noemt de bijeenkomst dan ook “een klap in het gezicht van het zorgpersoneel”. Volgens hem tonen deze beelden aan dat voor velen de economie boven gezondheid gaat. “Doen deze mensen dit nu om er zéker van te zijn dat de zogenaamde niet-dringende opnames en ingrepen weer uitgesteld moeten worden? Dit soort activiteiten organiseer je niet aan de vooravond van Fase 2 in de ziekenhuizen.”

Onterechte kritiek

De manager van de club denkt er anders over en stelt dat alles veilig verliep. “Wij nemen echt wel onze verantwoordelijkheid”, aldus Tim Van Campenhoudt. “Deze storm van kritiek is onterecht, want op deze foto’s en videobeelden zie je niet alles. Het is logisch dat mensen de leukste momenten van de avond op sociale media zetten, maar we zijn echt wel voorzichtig.”

‘Negentig procent van het optreden op een stoel’

Volgens Van Campenhoudt worden er tijdens CarréFoodFest meerdere coronastewards ingezet om een oogje in het zeil te houden. “Zij corrigeren klanten meteen wanneer nodig. Ook André Hazes zelf wees de aanwezigen tussen twee nummers door regelmatig op hun verantwoordelijkheden. Van de feestvierders zat negentig procent dan ook het hele optreden lang braaf op een stoel met de armen te zwaaien. De afspraak is dan ook duidelijk: wie zich niét aan de afspraak houdt, mag na enkele waarschuwingen vertrekken.”

Onderzoek gestart

De lokale politie is een onderzoek gestart naar het al dan niet naleven van de Covid-19-regels. “Omdat er ook op zondagavond een activiteit in Carré op de planning stond, zijn we ook ter plaatse gaan controleren”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Op dat moment was – op een kleinere inbreuk na, waarvoor ook geverbaliseerd werd – alles in orde. Het onderzoek naar de gebeurtenissen van zaterdagavond loopt nog.” Carré is momenteel gesloten tot nader order.

‘Gewoon blijven feesten’

Het is niet de eerste keer dat het stel kan rekenen op kritiek in de coronaperiode. Aan het begin van de crisis deed de zanger veel te luchtig over het virus en nam hij het alles behalve serieus. “We moeten gewoon lekker blijven feesten met elkaar en elkaar vooral gewoon een hand blijven geven”, zei hij destijds. Even later kwam hij terug op zijn uitspraken. Toch bleef het daar niet bij. André haalde zich nog meer op de hals door te zeggen dat hij waarschijnlijk besmet was met het COVID-19. “Iets in mij zegt dat ik het al heb gehad, want ik ben een tijd ziek geweest. Verkouden, hoofdpijn en eigenlijk alle symptomen die er waren. Dus ik denk dat ik het heb gehad”, zei hij eerder tegen Shownieuws. Veel twitteraars haalden toen uit naar het koppel en stelden dat André en Monique uit waren op media-aandacht.

Opnieuw raak

In juli was het opnieuw raak en kon het stel weer rekenen op een stortvloed aan negatieve reacties. Tijdens een etentje waren André en Monique met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmde zijn vriendin en ze hielden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap stond dicht op elkaar.

Lees ook
Langverwacht Hazes-huwelijk in aantocht? André hint op aanzoek Monique

Gevalletje hardleers?

Alsof dat nog niet genoeg was, haalde het stel zich nog geen twee weken later opnieuw bakken kritiek op de hals. Tijdens een vakantie in Zwitserland poseerde het gezin met hun vakantiegenoten, en te zien was dat de anderhalve meter afstand ver te zoeken was. “Ook voor jullie is er corona. Anderhalve meter afstand”, luidde een van de vele reacties.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl, AD.nl | Beeld: Brunopress