Je bent hier: Home > Celebs > Bas Smit wéér in actie: man van Nicolette laat droom van zieke tweeling uitkomen

Bas Smit wéér in actie: man van Nicolette laat droom van zieke tweeling uitkomen

Celebs
Bas Smit wéér in actie: man van Nicolette laat droom van zieke tweeling uitkomen

Het was ‘een hele emotionele dag’, schrijft Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam, op Instagram. Hij liet gisteren de wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling gaan, wat resulteerde in de nodige tranen. ‘Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.’

Pech-tweeling

Het is in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis dat hij de 19-jarige Britt en haar moeder Diana leert kennen. Britt en Thessa, haar tweelingzusje, zijn allebei ernstig ziek, waardoor ze weinig buiten de deur komen. “Het was zo’n ontroerend verhaal dat we allemaal even braken”, vertelt Bas, die zich samen met zijn echtgenote al jaren inzet voor kinderen die met een ernstige ziekte leven. “Deze lieve tweeling heeft ongeveer alle pech die je je kan bedenken.”

Dolfijnendroom

Bas besloot de meiden een onvergetelijke dag te bezorgen. Moeder Diana bracht Bas vervolgens op een idee: een dagje naar het dolfinarium, een wens die de tweeling al heel lang had. Bas kwam uit bij Stichting Ambulance Wens, een stichting die de allerlaatste wensen van terminale en ernstig zieke patiënten laat uitkomen. Hij diende een verzoek in en kreeg vrijwel meteen een reactie van vrijwilliger Kees. “Hij regelde gewoon direct dat we terecht konden bij het Dolfinarium, met twee ambulances!”

Overmand door emoties

De twee meiden hebben de dag van hun leven gehad, schrijft Bas. “En dit werd allemaal betaald door de stichting, met dank aan de donaties. Ze doen er gemiddeld vijf per dag. Toch niet normaal? Ze rijden de hele wereld over.” Op de terugweg naar huis wordt Bas overmand wordt door emoties. “Heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen. Niet alleen door de trieste situatie, maar ik ben vooral ontroerd door hoeveel mensen zich iedere dag belangeloos inzetten voor die mensen die het allemaal even niet meer zelf kunnen.”

Lees ook
Pas als déze beroemde vrouw zijn shirt draagt, stopt Bas Smit met zijn actie

‘Word donateur’

Bas besluit meteen donateur van de stichting te worden. Zijn volgers vraagt hij hetzelfde te doen. “Vind ’t fantastisch om m’n steentje bij te kunnen dragen met dank aan dat hele social media-gedoe. Hoop echt dat meer mensen dat doen! Zo’n kleine moeite, maar zo’n groot geluk.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag was een hele mooie emotionele dag ❤️. Vorige week leerde ik Britt en haar moeder Diana kennen in het Sophia Kinderziekenhuis. Britt zat daar in d’r rolstoel slippertjes te versieren voor haar tweelingzusje Thessa. Zij kon er helaas niet bij zijn omdat ze niet meer kan lopen of zitten. De lieve 19-jarige tweeling heeft ongeveer alle pech die je je kan bedenken en in toekomst kijken is lastig. Het was zo’n ontroerend verhaal dat we allemaal even braken. Diana is super sterk en echt een geweldige moeder die zich volledig stort op de zorg en vader Niels werkt keihard om gezin draaiende te houden. Diana vertelde dat de meiden nog 1 echte wens hadden en dat was het aanraken van dolfijnen. Omdat de meiden ouder dan 18 zijn komen ze voor veel instanties niet in aanmerking, maar toen was daar @ambulancewens. Want Thessa kan alleen plat vervoerd worden en zo’n brancard gaat niet even in de auto. Binnen een dag na m’n belletje werd ik gebeld door Kees en regelde gewoon direct dat we terecht konden bij het @dolfinarium_nl met 2 ambulances! Jeetje wat indrukwekkend iedereen die vandaag geholpen heeft. Zowel de vrijwilligers van AmbulanceWens als Dolfinarium. De meiden hebben de dag van hun leven gehad en dit allemaal werd betaald door @ambulancewens met dank aan de donaties. Ze doen er gemiddeld 5 per dag!!! Toch niet normaal?! Ze rijden de hele wereld over. Ik heb direct gedoneerd en hoop jullie ook. Alles helpt! Link in m’n bio 💪 Weet je we maken ons soms zo druk om domme dingen, deze mensen maken zich nog maar om 1 ding druk. Vind fantastisch om m’n steentje bij te kunnen dragen met dank aan dat hele social media gedoe. Hoop echt dat meer dat doen! Zo’n kleine moeite, maar zo’n groot geluk ❤️❤️❤️ Heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen, niet alleen door de trieste situatie, maar vooral ontroerd hoe hard iedere dag zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor hen die het allemaal even niet meer zelf kunnen 💪🙏 Ps als iemand in deze situatie irritant gaat doen over dolfinarium etc dan blokkeer ik direct. Echt super hoe ze al die scholieren vandaag weer leren over al dat plastic in de oceaan en hoe we de wereld met elkaar stukje beter kunnen maken🙏

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee