Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Barbie slikte 37 pillen en probeerde zichzelf al éérder van het leven te beroven’

‘Barbie slikte 37 pillen en probeerde zichzelf al éérder van het leven te beroven’

‘Barbie slikte 37 pillen en probeerde zichzelf al éérder van het leven te beroven’

Exclusief in Story doen de innigste dierbaren van Samantha ‘Barbie’ de Jong het ware verhaal achter haar spoedopname in een Haags ziekenhuis en aansluitend in een instelling voor psychische zorg.

Lees ook: ‘Barbie na zelfmoordpoging gevonden door dochtertje’

Chiel Harten, de innige vriend van Samantha, vertelt: ‘Wat moet die lieverd zich eenzaam en alleen hebben gevoeld in die schijnwereld van de televisie, dat ze tot zo’n vreselijke wanhoopsdaad is gekomen. Het grijpt me nog steeds aan.’ Naar verluidt zou Sam 37 pillen van onbekende samenstelling hebben ingeslikt om voorgoed in slaap te raken. Nadat ze onbedoeld alsnog wakker werd, zou ze haar toevlucht hebben gezocht bij haar roze messenset op het aanrecht.

Eerdere zelfmoordpogingen
Volgens Chiel heeft Samantha nog een lange weg te gaan. Het ziet er niet naar uit dat ze weer snel thuiskomt. ‘Het is geen kwestie van weken. Eerder van maanden.’ Met zachte stem vertelt Chiel dat Samantha zich niet één keer maar al drie keer van het leven heeft willen beroven. In de dagen ervoor had ze twee eerdere pogingen gedaan. ‘Het is zo gruwelijk dat ze dit moest doorstaan terwijl er in de media walgelijke grappen over haar worden gemaakt. De mensen moesten eens weten hoe erg ze er wel niet aan toe is! En het ergste is dat wij, haar vrienden, er op het donkerste moment in haar leven niet voor haar waren.’

Flair leeft met Samantha mee en wenst haar een spoedig herstel toe.

Ben jij of ken jij iemand die zich herkent in dit verhaal en hulp nodig heeft? Neem dan contact op met 113 zelfmoordpreventie.

Auteur: Redactie Story | Beeld: ANP