Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Amsterdamse arts: ‘Peter R. de Vries heeft veel geduld en geluk nodig’

Amsterdamse arts: ‘Peter R. de Vries heeft veel geduld en geluk nodig’

Amsterdamse arts: ‘Peter R. de Vries heeft veel geduld en geluk nodig’

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vecht twee dagen na de schietpartij te Amsterdam nog altijd voor zijn leven. Amsterdamse arts Mike Hogervorst, chirurg en medisch hoofd traumachirurgie van het UMCG, vertelt dat de 64-jarige Peter de komende dagen “geluk en geduld” nodig zal hebben.

Schietpartij Peter R. de Vries

Peter R. de Vries werd dinsdagavond net na de opnames van RTL Boulevard in de Leidse Dwarsstraat te Amsterdam neergeschoten. De journalist werd zwaargewond overgebracht naar een Amsterdams ziekenhuis, waar hij momenteel nog altijd ligt. Zijn toestand is kritiek. Twee verdachten, een Poolse man en een Rotterdammer, zijn opgepakt en worden vrijdag voorgeleid.

Kritieke toestand

Mike Hogervorst is niet betrokken bij de behandeling van Peter R. de Vries, maar geeft woensdagavond in de uitzending van Humberto wel zijn kijk op de situatie van de misdaadverslaggever. De arts legt uit dat bij dergelijke ernstige verwondingen vitale functies over het algemeen moeten worden ondersteund.

Lees ook:
Zoon van Peter R De Vries reageert op neerschieten van zijn vader

Ernstige zaak

“Een hele ernstige zaak”, zegt Hogervorst, die de details van de medische toestand van De Vries niet kent. “Bij dit soort letsel is het zaak zo snel mogelijk het ziekenhuis te bereiken. Maar het begint al op straat waar in dit geval de hartmassage is gestart. Dat kan in zo’n geval doorslaggevend zijn.”

Geduld en geluk

Volgens de trauma-arts is het vaak afwachten hoe het herstel verloopt. “Wij kunnen bij dit soort type letsels heel goed een bloeding bestrijden maar ander letsel wat dan nog overblijft, is lastig. Dan moet je afwachten. Dan moet je geduld hebben, geluk misschien ook wel.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress