Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hóe dan? Moeder van Arie Boomsma (bijna 80) in de weer met kettlebell alsof het niets is

Hóe dan? Moeder van Arie Boomsma (bijna 80) in de weer met kettlebell alsof het niets is

Hóe dan? Moeder van Arie Boomsma (bijna 80) in de weer met kettlebell alsof het niets is

We weten allemaal dat Arie Boomsma, onder meer eigenaar van zijn eigen Vondelgym, topfit is. Wat we niet wisten is dat hij dat niet van een vreemde heeft. Op Instagram heeft Arie een video gedeeld van zijn bijna tachtigjarige moeder die druk bezig is met een kettlebell. Dat zien we onze eigen moeders echt niet doen. Of eigenlijk… – confession – …kunnen we er zelf ook geen bal van. Of bell.

Moeder Arie Boomsma

“Dit is mijn moeder. Achter in de zeventig. Tot een paar jaar geleden had ze nooit een gewicht aangeraakt”, begint hij zijn verhaal. Ze is wel altijd al sportief geweest. Zo gingen ze vroeger regelmatig samen hardlopen en verder wandelt ze al jaren elke dag. “Stevig ook. Je moet je best doen om haar bij te houden.”

‘Ze deed een setje deadlifts’

Maar sinds een paar jaar volgt ze de krachttraining voor vijftigplussers bij Arie in de gym. “Enkele dagen geleden kwamen mijn ouders bij ons thuis op bezoek. Voor het eerst sinds het begin van de quarantaine. Ze zag de kettlebell in het gras liggen, liep er naartoe en deed een setje deadlifts. Ik mis het trainen met gewichten, zei ze met een bescheiden glimlach.”

Lees ook
Hoogzwangere Romy Boomsma deelt dromerige foto’s van verjaardag op Koningsdag

Groot gemis

En ineens besefte Arie, die op het punt staat voor de derde keer vader te worden, zich iets. “Later realiseerde ik me dat ik dat het allermooist vind aan een gym hebben. Die voldoening op het gezicht van mensen die hun grenzen verleggen, nieuwe dingen leren, samen ergens doorheen gaan. Ik mis die gezichten. Mis de gym, en de dynamiek die daarbij hoort”, schrijft hij vanuit zijn gloednieuwe miljoenenboerderij onder de rook van Amsterdam. “En dan mijn moeder… Het is nooit te laat om ergens mee te beginnen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit is mijn moeder. Achter in de zeventig. Tot een paar jaar geleden had ze nooit een gewicht aangeraakt. Toen wij jong waren ging ze wel eens hardlopen. In de tijd dat je dat nog joggen noemde. Ze eet vers en gevarieerd. Verder wandelt ze al jaren elke dag. Stevig ook. Je moet je best doen om haar bij te houden. Sinds een paar jaar volgt ze de krachttraining voor vijftigplussers bij ons in de gym. Functioneel trainen. Ze geniet daar enorm van, neemt vriendinnen mee. Enkele dagen geleden kwamen mijn ouders bij ons thuis op bezoek. Voor het eerst sinds het begin van de quarantaine. Ze zag de Kettlebell in het gras liggen, liep er naartoe en deed een setje deadlifts. Ik mis het trainen met gewichten, zei ze met een bescheiden glimlach. Later realiseerde ik me dat ik dat het allermooist vind aan een gym hebben. Die voldoening op het gezicht van mensen die hun grenzen verleggen, nieuwe dingen leren, samen ergens doorheen gaan. Ik mis die gezichten. Mis de gym, en de dynamiek die daarbij hoort. En dan mijn moeder… Het is nooit te laat om ergens mee te beginnen.

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Ook Arie’s vader is een sportieveling (geworden):

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit is mijn vader. We trainen sinds enkele weken elke woensdagochtend samen. Dankzij mijn moeder heeft hij altijd goed gegeten, en veel gewandeld. Maar aan spieropbouw heeft hij in zijn leven nooit gewerkt. Tenminste niet in een gym. Hij tilde mijn broers en mij in onze jeugd soms met z’n vieren tegelijk de trap op, wanneer wij deden alsof we sliepen na een lange autorit. Rond z’n verjaardag, een paar maanden geleden, ging hij fysiek even flink achteruit. Een dip. De artsen wisten niet wat er aan de hand was. Hij was voortdurend moe. Zijn huid jeukte en hij verloor gewicht. Ik was bang. Mijn dochter zong een verjaardagsliedje voor hem dat ze leerde op de voorschool; honderd jaren leven, honderd jaren leven, honderd jaren leven in de Gloria! En zo is het natuurlijk ook. Honderd jaren. Minstens.

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress