Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ariana Grande ‘gebroken’ na dodelijke aanslag bij concert in Manchester

Ariana Grande ‘gebroken’ na dodelijke aanslag bij concert in Manchester

Ariana Grande ‘gebroken’ na dodelijke aanslag bij concert in Manchester

Wat een onvergetelijke avond uit had moeten worden voor bezoekers van een concert van Ariana Grande in Manchester veranderde gisteravond in een ware nachtmerrie. Door een zelfmoordaanslag bij de ingang van de Manchester Arena aan het einde van het concert vielen zeker 22 doden en 59 gewonden, onder wie ook kinderen. 

Lees ook
Yes: Ariana Grande komt naar Nederland met ‘Dangerous Woman’-tour!

Totale paniek
De explosie, veroorzaakt door één man met vermoedelijk een explosief in zijn rugzak, deed zich even na 22.30 uur (23.30 uur Nederlandse tijd) voor. De Amerikaanse zangeres (23), die ongedeerd bleef, had net het podium verlaten na haar uitverkochte concert, dat door voornamelijk jonge bezoekers bezocht werd. In de zaal brak totale paniek uit en veel kinderen en ouders zijn elkaar daardoor uit het oog verloren.

‘Geen woorden’
Ariana Grande heeft op Twitter laten weten ‘gebroken’ te zijn door het drama, dat vooralsnog wordt gezien als een terroristische aanval. “Het spijt me zo ontzettend erg, vanuit de grond van mijn hart. Ik heb hier geen woorden voor”, schreef ze vannacht op Twitter. Volgens bronnen van TMZ is Ariana ‘hysterisch’ en ‘ontroostbaar’ en staakt zij per direct en voor onbepaalde tijd haar tournee. Ze zou voorlopig niet in staat zijn om op te treden.

Steun van fans
Veel fans laten in comments weten Ariana niets kwalijk te nemen. Ook blogger Perez Hilton reageert de tweet, met de woorden “dit is niet jouw fout. Neem de schuld niet op je. We voelen allemaal de pijn. Veel liefde.”

‘In diepe rouw’
Ariana’s manager Scooter Braun heeft op sociale media eveneens gereageerd op de aanslag. “Vanavond zijn onze harten gebroken. Woorden schieten te kort om ons verdriet voor de slachtoffers en hun familie van deze zinloze aanval uit te drukken. We rouwen om de levens van kinderen en andere geliefden die zijn beëindigd in deze laffe daad. We zijn dankbaar voor de inzet van de eerstehulpdiensten in Manchester die zich naar het gevaar spoedden om levens te redden. We vragen jullie allemaal de slachtoffers, hun families en alle andere betrokken in jullie gedachten en gebeden op te nemen.”

Vorige week nog in Amsterdam
Het concert van Ariana Grande was onderdeel van de derde tournee van de Amerikaanse zangeres, de Dangerous Woman Tour. De tour deed vorige week dinsdag en de zondag ervoor nog Amsterdam aan. Ze is met 105 miljoen volgers de op één na meest gevolgde persoon op Instagram.

Beeld: Hollandse Hoogte.