Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Anouk Smulders weigert excuses te maken na tv-optreden in Shownieuws

Anouk Smulders weigert excuses te maken na tv-optreden in Shownieuws

Anouk Smulders weigert excuses te maken na tv-optreden in Shownieuws

Anouk Smulders heeft van zich laten horen na haar tv-optreden in Shownieuws van afgelopen dinsdag. Ze geeft toe dat haar reactie op de Marco Borsato-aangifte ‘primair en emotioneel’ was, maar ze is niet van plan om haar excuses aan te bieden. 

Shownieuws

Dinsdagavond bespreekt Shownieuws net als vele andere programma’s het gesprek van de dag, namelijk de aangifte van seksueel misbruik tegen Marco Borsato. Shownieuws heeft er echter niet bij vertelt dat de deskundigen die aan tafel schuiven, stuk voor stuk een persoonlijke band met de zanger hebben. Tijdens de uitzending waren de gasten aan tafel volgens vele kijkers vooral bezig met het slachtoffer verdacht te maken. Anouk Smulders werd na de uitzending door haar uitspraken dan ook flink bekritiseerd: ”Het is allemaal vriendjespolitiek”.

Persoonlijke betrokkenen

Ook Bram Moszkowicz, wiens zoon de manager is van Jada Borsato, heeft in de uitzending voor veel verbazing bij kijkers gezorgd. Kijkers vonden het namelijk niet kunnen dat een programma als Shownieuws persoonlijk betrokkenen te woord laat als onafhankelijke deskundigen. Volgens hen zou er helemaal geen podium moeten zijn voor victim blaming. Shownieuws wilde daarom niet verder ingaan op de showbizzrel, maar heeft dat gisteravond toch gedaan. Natacha Harlequin werd in de uitzending ingezet om Anouk zo goed mogelijk te rehabiliteren.

Geen excuses

Anouk was het niet eens met alle kritische reacties die ze kreeg nadat ze zich in de uitzending van dinsdagavond meerdere keren heeft afgevraagd waarom er nu pas aangifte werd gedaan. Ze heeft dus ook geen excuses gemaakt voor haar uitspraken. Natacha legde haar en de kijkers uit welk traject slachtoffers in zedenzaken moeten doorlopen.

En richt zich dan tot haar collega: “Anouk, ik heb naar je gekeken hè op tv, je was emotioneel. Ik begrijpt dat je veel over je heen hebt gekregen en dat raakt mij dan ook weer als collega van jou.” Waarop Anouk antwoordde: “Ik ben blij dat je dit op deze manier uitlegt, want ik heb inderdaad twee dagen geleden in die uitzending – toen dit naar voren kwam – primair en emotioneel gereageerd.”

Primair en emotioneel

“Mijn reactie was gelijk: ‘Ga onmiddellijk naar de politie!’ Daar zijn heel veel reacties op gekomen. Het merendeel wil ik niet eens aanstippen, want dat was behoorlijk heftig”, vertelt Anouk die haar uitspraken verdedigt. “Wat ik wel wil aanstippen is dat een therapeut en ook slachtoffers mij benaderd hebben. De therapeut heeft mij precies het proces uitgelegd wat jij vertelt. Ik had geen idee  dat vrouwen of vermeende slachtoffers er vaak lang over doen om dat überhaupt naar buiten te brengen”, vertelt ze.

Anouk vervolgt: “En dat een opmerking zoals ik die plaatste, vaak een rem geeft aan vrouwen om het te melden, omdat ze zich dan niet gehoord voelen, waardoor ze denken: ik ga toch niet geloofd worden. Ik ben blij dat er ook mensen zijn die op een fatsoenlijke manier mailen of contact met mij hebben gezocht om dat uit te leggen. Mijn reactie was inderdaad van iemand die dit proces niet kent. (…) Ik zou als vrouw en ook als moeder als eerste denken: je gaat onmiddellijk naar de politie!”

Niet de bedoeling

Anouk wilde nog wel laten weten dat ze goede bedoelingen had met haar uitspraken. “Laat me nog één keer duidelijk zeggen dat het natuurlijk nooit, echt nooit mijn bedoeling is geweest om vrouwen die hiermee te maken hebben te remmen in het feit dat ze aangifte willen doen. Dat wilde ik heel graag nog zeggen.”

Lees ook
Kritiek op Anouk Smulders na delen van mening over de Borsato zaak: ‘Is gewoon vriendjespolitiek

Persoonlijke band

Opvallend aan de uitzending van dinsdagavond is, dat de persoonlijke band tussen Anouk Smulders en Marco Borsato onvermeld bleef. Natacha maakte daar gisteravond wél nog een verwijzing naar: “Dan is er nog een laatste wat ik wil zeggen. Bij zedenzaken hebben mensen eromheen ook heel veel verdriet. De eerste en de tweede kring, vriendinnen, hebben er ook verdriet van”, vertelt ze. “In die zin, Anouk, toen ik naar je keek – en ik verzoek je om daar geen antwoord op te geven, want dat is iets tussen jullie – kan ik me zo voorstellen dat als je een naaste hebt die zoiets meemaakt, dat dat je ook extra raakt en het je emotioneert. In die zin snap ik je emotie.” Waarschijnlijk doelt ze op de vriendschap tussen Anouk en Leontine.

Twitter

Op Twitter snappen veel kijkers niet waarom Anouk nu nog een keer haar verhaal mag komen doen in de uitzending van gisteravond. Zo is er te lezen: ”Wauw. Shownieuws kent geen schaamte: zet gewoon één dag na het gigantische PR-debacle van Anouk Smulders aan de desk, gewoon nog een keer Anouk Smulders aan de desk.” De ophef gaat nog even door, dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: MediaCourant | Beeld: Still