Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Annemarie Keizer laat brandwond zien als gevolg van zware brand in Café De Hemel in Volendam

Annemarie Keizer laat brandwond zien als gevolg van zware brand in Café De Hemel in Volendam

Celebs
Annemarie Keizer laat brandwond zien als gevolg van zware brand in Café De Hemel in Volendam

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat de oud en nieuw-viering in Café De Hemel in Volendam volledig misging. Nadat er een bundel sterretjes werd aangestoken en de kerstversiering met volledig uitgedroogde dennentakken vlam vatte, veroorzaakte de brandende massa binnen een mum van tijd een zware brand. Er waren destijds ontzettend veel jongeren in het café om oud en nieuw te vieren. Waaronder Annemarie Keizer. Zij blikt op Instagram terug op deze heftige gebeurtenis en laat aan haar volgers zien hoe zij er vanaf is gekomen.

Brandwond

De brand kostte maar liefst veertien jongeren het leven. Daarnaast waren er 241 mensen gewond, waarvan er 200 ernstig gewond waren. Onder hen waren veel inmiddels bekende Volendammers. Zo ook Annemarie. Zij vierde samen met vrienden feest in Café De Hemel toen het noodlot toesloeg. Op Instagram laat ze zien dat ook zij er niet zonder kleerscheuren vanaf is gekomen. “Een foto uit de oude doos. Hier vierde ik mijn zestiende verjaardag. Een paar maanden ervoor overleefde ik de nieuwjaarsbrand in Café ‘t Hemeltje in ons dorp. Die brand heeft zijn sporen achtergelaten op mijn arm (zoals je kunt zien)”, schrijft ze bij de foto.

Fragiel en onvoorspelbaar

Op de foto is te zien dat Annemarie een behoorlijke brandwond heeft opgelopen. Toch heeft ze naar eigen zeggen enorm veel geluk gehad. “Gek genoeg zag ik toen nog niet in hoeveel geluk ik had gehad, terwijl ik toch echt door het oog van de naald ben gekropen. In mijn jonge jaren was een gezond onbezorgd leven vanzelfsprekend, dacht ik. Het besef van hoe fragiel en onvoorspelbaar het leven is kwam later pas. De psychische ‘klap’ kwam ook pas na een tijd. Wijsheid komt met de jaren zeggen ze wel, toch?”

Lees ook
Annemarie Keizer rekent af met moedermaffia: ‘Bijzonder als dat je eerste gedachte is’

Vervroegd volwassen

Ook manlief Simon was destijds aanwezig bij de brand. “Ik zag van dichtbij hoe snel het leven kon ophouden en daardoor ging ik denken: ik doe alleen nog wat ik leuk vind. Ik vond het niet waard mijn tijd te verdoen aan oninteressante dingen. Het beste advies voor de jeugd is je school af te maken, voor een basis te zorgen. Maar door mijn vervroegd volwassen kijk op het leven volgde ik mijn hart. Besloot ik hard te werken voor een bestaan als zanger. Ik zou mijn zestienjarige zelf willen zeggen: het komt goed, je maakt de juiste keuze.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AnneMarie Keizer (@mrskeizer)

Beeld: Instagram, Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee