Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Eerste belangstellenden bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries: ‘Ik stond er iets na 7.00 uur’

Eerste belangstellenden bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries: ‘Ik stond er iets na 7.00 uur’

Eerste belangstellenden bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries: ‘Ik stond er iets na 7.00 uur’

Bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zijn woensdagochtend de eerste mensen aangekomen die een laatste groet willen brengen aan de doodgeschoten journalist Peter R. de Vries. Rond 09.00 uur stonden er zo’n dertig bezoekers, om 10.00 uur stonden er al ruim 200 te wachten om afscheid te nemen. De rij strekt zich inmiddels uit tot aan de Sarphatistraat en er komen steeds meer mensen bij.

Verwachte drukte

De deuren van Carré zijn van 11.00 uur tot 20.00 uur geopend voor het afscheid. Onder de eerste mensen in de wachtrij zijn twee vrouwen uit Alkmaar, die allebei een witte roos hebben meegenomen. “We zijn toch maar vroeg gekomen. Met de vakantie en het mooie weer dachten we dat het erg druk zou zijn”, zegt een van hen. “We wilden eerst langs de Lange Leidsedwarsstraat gaan, maar zijn toch maar meteen hierheen gekomen om alvast een plekje te zoeken.”

Meedogenloze moordaanslag

De misdaadverslaggever werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL Boulevard. Vorige week donderdag bezweek hij aan zijn verwondingen.

Vroeg gekomen

Een bezoeker uit Capelle aan den IJssel zegt vroeg te zijn gekomen vanwege het warme weer. Hij was hier als eerste, iets na 07.00 uur. “Zodat ik niet in de warmte hoef te staan.” Een andere bezoeker uit Almere komt net aan. “Ik ben vroeg gekomen, toch om de drukte voor te zijn. Ik vind het belangrijk om hier te zijn vandaag, om nog even langs te gaan.”

Het minste wat je kunt doen

“Vreselijk is het”, zegt een bezoeker uit Amsterdam. “Hij is geen familie, maar het voelt wel zo. Je kunt al zo weinig doen. Daarom zijn we gekomen toen het kon, om hem een laatste eer te bewijzen.” Een bezoeker uit Almere mengt zich in het gesprek. “Ja, het is verschrikkelijk. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed.” Daarom wilde de vrouw hier graag komen om afscheid te nemen van De Vries, zegt ze.

Besloten afscheid

De familie verzoekt mensen om in plaats van bloemen mee te nemen naar Carré een donatie te doen aan Stichting de Gouden Tip. Deze inzamelingsactie voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is opgezet door Peter. Tijdens de uitvaart op donderdag 22 juli wordt vanaf 11.00 uur in besloten kring afscheid genomen door genodigden; vrienden, familie en anderen die De Vries persoonlijk kenden.

Lees ook
Kinderen Peter R. de Vries: ‘Meest fantastische vader die een mens kan wensen’

Voor Peter

Op het stadhuis van Amsterdam hangen de vlaggen woensdag en donderdag halfstok. “Hiermee staan we stil bij het afscheid van Peter R. de Vries”, twittert de gemeente. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie.” Aan de gevel van Carré hangt een groot doek met een foto van Peter, evenals posters bij de entree.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP