Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Actrice Anna Drijver had last van dwangneuroses: ‘Ik was heel eenzaam’

Actrice Anna Drijver had last van dwangneuroses: ‘Ik was heel eenzaam’

Actrice Anna Drijver had last van dwangneuroses: ‘Ik was heel eenzaam’

Anna Drijver zat een tijdje niet goed in haar vel. De actrice kampte met heftige dwangneuroses, vertelt ze aan Özcan Akyol in Sterren op het Doek. Anna praat met hem openhartig over haar mentale gezondheid tijdens deze zware periode. 

Anna Drijver dwangneuroses

Tijdens de laatste aflevering van Sterren op het Doek vertelt Anna Drijver (38) aan Özcan Akyol over een heftige periode die ze heeft meegemaakt. De actrice is zeer succesvol, maar haar leven gaat zeker niet altijd over rozen. Anna had veel last van dwangneuroses en had daardoor moeite om de dag door te komen. “Ik ben in therapie gegaan, omdat ik gewoon supersomber was.” De dwangneuroses bepaalden volledig haar leven. “Dan moet je dingen doen, denken of neerzetten op een bepaalde manier. Ik had het daar zo druk mee in mijn hoofd.”

De therapeut zei dat de dwangneuroses erger zouden kunnen worden en niet zomaar zouden verdwijnen. Dit kwam voor de actrice als een schok. “Toen dacht ik: oh nee, oh nee, dat wil ik echt niet. Ik moet hiermee stoppen. Toen ben ik ermee gestopt en voelde ik me nóg slechter.”

Lees ook
Wie is Yvonne Coldeweijer, die heftige roddels verspreidt over Marco Borsato en André Hazes?

Heftige periode

Maar wat zou er dan gebeuren als ze niet deed wat ze moest doen vanwege de neuroses? “Alles, echt alles. Het is allemaal niet waar, maar je denkt eigenlijk dat er een soort Apocalyps komt. Heel raar, alsof ik dat zou kunnen tegenhouden met mijn tics”, antwoordt de actrice heel eerlijk. “Ik was heel eenzaam. Ik was alleen maar bezig met de dag doorkomen, ik had helemaal geen energie om na te denken over wat anderen van mij vonden”, vertelt ze emotioneel.

Dankzij haar vriend, acteur Benja Bruijning, wist Anna weer het positieve van het leven in te zien. Hij week niet van haar zijde en sleepte haar er doorheen. “Hij had ergens het vertrouwen dat het goed zou komen. Als je niet lekker bent, denk je: wie wil er nou bij mij in de buurt zijn? Hij had iets van, ik ga niet weg. Het allermooiste gebaar van liefde.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: BrunoPress