Je bent hier: Home > Celebs > Actrice Abbey Hoes reageert op seksistische opmerkingen René van der Gijp

Actrice Abbey Hoes reageert op seksistische opmerkingen René van der Gijp

Celebs
Actrice Abbey Hoes reageert op seksistische opmerkingen René van der Gijp

Actrice Abbey Hoes, die hoofdrollen speelde in onder meer Petticoat en de nieuwe film Zwaar Verliefd, voelde zich erg gekwetst nadat ze zag hoe er in het televisieprogramma Veronica Inside op haar kledingkeuze tijdens een prijzengala werd gereageerd. Daarin nam René van der Gijp – het zal ook weer eens niet – allesbehalve een blad voor de mond en slingerde er een aantal seksistische teksten over Abbey uit. 

Lees ook
Olcay Gulsen over opmerking Maxim Hartman: ‘Hij is een seksistische vent’

Doorzichtige jurk

Hoes droeg tijdens de uitreiking van de JFK-awards begin oktober een doorzichtige jurk. Réne van der Gijp maakte daar in een uitzending van Veronica Inside een opmerking over: “Die is geil. Dat is eigenlijk haar grootste kwaliteit, wat doet ze verder?”

Het fragment:

Huilen

In een interview in Elsevier laat de tweevoudig Gouden Kalf-winnaar weten dat ze moest huilen toen ze het fragment zag: “Dat vond ik heel kwetsend en vrouwonvriendelijk. Mensen misbruiken hun vrijheid van meningsuiting op zo’n negatieve manier.” De 24-jarige Hoes spreekt zich vaak uit voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen en weert zich tegen onnodig in bloot in de films waarin ze speelt. Dat ze zich daarom niet vrouwelijk mag kleden, vindt ze onzin.

Gelijke rechten

“Ik heb gezegd dat ik voor gelijke rechten ben en tegen onnodig bloot in films, en dan vragen mensen waarom ik dit dan wél aandoe. Dus omdat ik dat zeg, mag ik mij niet sexy kleden? Ik vind dat een heel rare redenering. (…) Ik had al een heel bericht klaar met een felle reactie, maar dan denk ik, kill them with kindness. Want dat werkt beter. Bovendien denk ik niet dat mijn enige talent is dat ik een beetje geil kan doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: HH

De jurk die Abbey naar het event droeg:

Abbey hoes rene van der gijp

Shoppen is altijd een goed idee