Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Mogelijke aanslag dreigt voor Holleeder-zussen: Astrid spreekt Willem direct aan in herdruk ‘Judas’

Mogelijke aanslag dreigt voor Holleeder-zussen: Astrid spreekt Willem direct aan in herdruk ‘Judas’

Celebs
Mogelijke aanslag dreigt voor Holleeder-zussen: Astrid spreekt Willem direct aan in herdruk ‘Judas’

Dat crimineel Willem Holleeder al ruim een jaar achter slot en grendel zit, betekent niet dat zussen Astrid en Sonja zich weer veilig voelen en een onbezorgd leven leiden. Maandag komt naar buiten dat beide zussen angstaanjagende incidenten hebben meegemaakt en dat er serieuze dreiging is voor een aanslag op hun leven. In een herdruk van het boek ‘Judas’, die deze week verschijnt, spreekt schrijfster Astrid haar broer Willem rechtstreeks op deze dreigementen aan.

‘Ik stel je gewoon een vraag, Wim’

Astrid, de moeder van Flair-columnist Miljuschka Witzenhausen, richt zich in haar bestseller rechtstreeks tot Willem over een tweetal dreigingsincidenten rond haar zus Sonja en zichzelf. “Denk eens goed na, Wim. Weet jij toevallig wie die jongeman is die mij bij mama’s geheime adres stond op te wachten? Nee, natuurlijk weet je dat niet. Hoe durf ik het te vragen. Beschuldig ik je soms ergens van? Maar nee hoor, Wim, dat doe ik niet. Ik stel je gewoon een vraag”, aldus  Astrid in haar laatste woord.

‘Het begint pas’

“Weet jij misschien wie die vent was die heel brutaal vanuit zijn auto een pistool op Sonja richtte? […] Nogmaals; ik vraag het alleen maar, ik beschuldig je nergens van. Want jij weet als geen ander dat pas iets is gebeurd als het kan worden bewezen”, aldus Astrid. “Het houdt niet op, hè Wim? Het houdt nooit op. Het begint pas”, voegt ze er ten slotte aan toe.

Nog geen schot in politieonderzoek

De politie onderzoekt de incidenten. Ook zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor beide vrouwen. Helaas heef het onderzoek naar de bedreigingentot nu toe nog geen resultaat opgeleverd. Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie in een gezamenlijke reactie na berichtgeving van De Telegraaf over de bedreigingen.

Lees ook
Miljuschka elke dag bang moeder te verliezen: ‘Wij zitten al jaren in ‘quarantaine’

‘We blijven alert’

“Politie en OM zijn bekend met de beide incidenten waarbij de zussen van Holleeder zich bedreigd hebben gevoeld. Politie en OM begrijpen de zorgen die de beide zussen zich maken”, staat in de verklaring. “De politie heeft beide incidenten onderzocht waarbij onder meer getuigen zijn gehoord en camerabeelden zijn opgevraagd”, aldus het OM en de politie in de verklaring. “Helaas heeft dat onderzoek niet tot concrete resultaten geleid. Wij blijven alert op signalen en hebben om die reden regelmatig contact met beide zussen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lieve mama, Zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest. We stonden er samen voor en hebben het samen gered. Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen. Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan. Kun je geen advocaat meer zijn dan wordt je gewoon schrijfster. Je laat me zien dat alles mogelijk is, zelfs als je niet naar buiten kunt. Met een ijzere discipline heb je je er toe gezet, met ons te delen, hoe jouw/ons leven eruit ziet, als je zo’n levensveranderende stap zet. Omdat je vond dat jouw lezers daar recht op hebben. Ze hebben je vanaf het begin gevolgd en hebben ook recht op een afloop. Een goede afloop, een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer. Ik hou van jou, mama❤️

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee