Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Aangeslagen Marco Borsato heeft zichzelf opgesloten in zijn appartement in Alkmaar

Aangeslagen Marco Borsato heeft zichzelf opgesloten in zijn appartement in Alkmaar

Aangeslagen Marco Borsato heeft zichzelf opgesloten in zijn appartement in Alkmaar

De afgelopen maanden waren pittig voor Marco Borsato. Hij wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Vorige week werd er officieel aangifte gedaan van seksueel misbruik. Iedereen heeft het over Marco-gate. De zanger laat zich daarom niet meer zien in het openbaar en heeft zich opgesloten in zijn appartement. 

Marco Borsato appartement

Marco Borsato houdt zich momenteel schuil in zijn penthouse in Alkmaar. Alleen via zijn advocaat, Gert-Jan Knoops, komen verklaringen van Marco naar buiten. Zo deed Marco afgelopen week een tegenaangifte en beschuldigt hij de vrouw die aangifte heeft gedaan van smaad en laster. Verder zit Marco alleen thuis en komt hij niet naar buiten.

De zanger heeft weinig tot geen contact met vrienden uit het vak. Niemand van zijn collega-BN’ers laat openlijk blijken dat ze de zanger steunen, terwijl sommigen al jarenlang vrienden zijn met de zanger. Er zijn wel bekende Nederlanders die kritiek hebben op het slachtoffer die aangifte heeft gedaan. Onder andere Anouk Smulders en haar man Edwin Smulders (die bevriend zijn met Borsato) hebben uitspraken gedaan en berichtjes gedeeld waarbij ze het motief van het slachtoffer in twijfel trekken. Roddeltante Yvonne Coldeweijer was woest over de uitspraken van Anouk en haar man en beschuldigde hun van victim blaming.

Lees ook
Een tijdlijn van alle affaires en beschuldigingen rondom Marco Borsato: dit is wat we tot nu toe weten

Gecanceld

Er is tot nu toe nog geen uitspraak geweest over of Marco Borsato schuldig is aan seksueel misbruik. In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Veel mensen zijn echter het vertrouwen in de zanger kwijtgeraakt. De zanger lijkt al behoorlijk gecanceld te zijn in Nederland. Zo draaien veel Nederlandse radiostations zijn muziek niet tot nauwelijks meer. War Child, een organisatie waar Marco zich jarenlang voor heeft ingezet, heeft besloten geen campagne meer met hem te willen doen. En zangeres Emma Heesters zou een lied met hem uitbrengen, maar dat gaat niet meer door.

Veel mensen hebben de zanger al veroordeeld, terwijl er nog geen vonnis is uitgesproken. Kickbokser Remy Bonjasky zei zelfs in talkshow Beau dat hij zijn dochter niet alleen zou durven laten met de zanger. “Ook al is hij onschuldig: nu op dit moment zou ik dat nooit meer doen. Heel gek is dat.” Marco Borsato houdt zich voorlopig gedeisd in zijn appartement in Alkmaar en wacht geduldig op vorderingen in de zaak.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress