Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > 7 dingen die je moet weten over de nieuwe first lady Melania Trump

7 dingen die je moet weten over de nieuwe first lady Melania Trump

7 dingen die je moet weten over de nieuwe first lady Melania Trump

Samen met Barack Obama verdwijnt ook first lady Michelle Obama in januari uit het Witte Huis. Michelle geeft de fakkel door aan Melania Trump, die volgens velen niet de geschikte kandidaat is voor de ‘baan’. We zetten enkele weetjes over de volgende first lady voor je op een rij.

1. Ze is de derde vrouw van Donald Trump

Het koppel heeft elkaar leren kennen tijdens de New York Fashion Week in 1998. Volgens beide partners sloeg de vonk meteen over en zes jaar later gaven ze elkaar het jawoord. Donald Trump was voor Melania tweemaal getrouwd en heeft uit die huwelijken vier kinderen. In 2006 verwelkomde het koppel hun eerste en enige kind samen, Barron.

2. Vroeger was ze een bekend model

Melania begon op haar zestiende met poseren voor fotoshoots. Twee jaar later kreeg ze een modellencontract in Milaan aangeboden. Tijdens haar carrière stond de volgende first lady op de cover van onder andere Harper’s Bazaar en Vanity Fair. Drie jaar voordat ze Donald leerde kennen, poseerde ze ook naakt voor een Frans mannenblad. Op de foto’s deelt ze het bed met het Scandinavische model Emma Eriksson. Het zou er heel pikant aan zijn toegegaan. Hoe Trump hierover denkt? ‘In Europa zijn zulke foto’s erg normaal en modieus.’

3. Ze is de tweede first lady die niet in Amerika is geboren

Melania Trump werd op 26 april 1970 geboren in Sevnica, Slovenië als Melanija Knavs. Bij de start van haar modellencarrière werd haar naam ‘vertaald’ naar Melania Knauss en tegenwoordig gaat ze door het leven als mevrouw Donald Trump. In januari wordt Melania de tweede first lady die niet in Amerika geboren is. Haar voorganger was Lousia Adams, de Britse vrouw van de Amerikaanse president John Quincy Adams in 1825.

4. Ze spreekt vijf talen

Sloveens, Servisch, Engels, Frans en Duits.

5. Ze heeft geen nanny nodig om haar kind op te voeden

Nadat ze getrouwd is met Donald Trump heeft Melania haar modellencarrière opgegeven voor een toekomst als vrouw van. En terwijl haar man druk bezig was met campagne voeren, voedde Melania hun tienjarige zoon Barron op. ‘Ik heb geen nanny. Ik doe het zelf. De uren die je alleen met je kind doorbrengt, zijn zo belangrijk,’ zei ze tijdens een interview. Ze liet ook weten dat hun zoon veel op zijn vader lijkt. ‘Hij is onafhankelijk, heeft een eigen mening en weet precies wat hij wil. Qua looks is hij een mix van ons allebei, maar het is zijn innerlijk waarom ik hem little Donald noem.’

6. Ze strijdt tegen cyberpesten

Melania maakte eerder al duidelijk dat ze als first lady gaat strijden tegen cyberpesten. De sfeer op social media is volgens haar ‘te gemeen en te fel’ geworden en internet zou alleen nog maar volstaan met beschuldigingen gebaseerd op uiterlijk en intelligentie. Veel mensen vinden haar missie hypocriet, omdat ze getrouwd is met de grootste bully van allemaal.

7. Ze heeft een dure smaak

De first lady heeft een eigen juwelen- en horlogecollectie genaamd Melania Timepieces & Fashion Jewelry, die ze verkoopt op de site QVC. De collectie werd uitgebracht in februari 2010 en was binnen drie kwartier helemaal uitverkocht. Melania droeg op haar bruiloft een peperdure jurk, die bezaaid was met vijftienhonderd kristallen. Prijskaartje? Ongeveer honderdduizend dollar.

Lees ook: