Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dit zijn de 5 beste nummers van George Michael volgens onze redactie

Dit zijn de 5 beste nummers van George Michael volgens onze redactie

Dit zijn de 5 beste nummers van George Michael volgens onze redactie

Gisteren moesten we helaas afscheid nemen van de muzieklegende George Michael. De zanger stierf op 53-jarige leeftijd. Zijn zangcarrière begon in 1981 maar iedereen – echt iedereen – kent sowieso een nummer van hem. Dit zijn onze vijf favorieten. 

1. Wake Me Up Before You Go-Go

Op dit nummer dansen én zingen wij nog steeds schaamteloos mee. George Michael en zijn beste vriend Andrew Ridgeley richtten in 1981 de groep Wham! op. En jawel, de mannen waren meteen een schot in de roos. Ze behaalden meerdere keren de eerste plaats in de top 100 en dat begrepen wij toen helemaal!

2. Last Christmas

Ook deze bekende hit is een creatie van Wham!. George doneerde zelfs een deel van de opbrengst aan verschillende goede doelen. Helaas ‘vierde’ de zanger dit jaar zijn echte ‘Last Christmas‘.

3. I Knew You Were Waiting (For Me)

Samen met icoon Aretha Franklin maakte George dit geweldige nummer. Als ‘I Knew You Were Waiting‘ door onze boxen knalt, krijgen wij in no time heimwee naar de muziek uit de eighties en de nineties.

4. Faith

George wilde geen typisch tieneridool meer zijn en daarom nam hij afscheid van Wham!. Zijn eerste solo-album heette ‘Faith‘. De bijbehorende videoclip ging *alweer* de hele wereld rond. Jullie herkennen zijn leren jasje zeker nog!

5. Outside

George Michael was een echte vrouwenmagneet. Hij was een stoere macho, inclusief leren vest. Maar na enkele jaren werd er over zijn seksuele geaardheid geroddeld. Eind jaren tachtig werd hij betrapt in een openbaar toilet en vanaf toen was hij ‘uit de kast’. Na dat voorval schreef hij het nummer ‘Outside‘.