Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > 3 vragen aan plussize model Mayra Louise: ‘Nu weet ik dat ik er mag zijn, hoe dik of dun ik ook ben’

3 vragen aan plussize model Mayra Louise: ‘Nu weet ik dat ik er mag zijn, hoe dik of dun ik ook ben’

3 vragen aan plussize model Mayra Louise: ‘Nu weet ik dat ik er mag zijn, hoe dik of dun ik ook ben’

Iedere week stellen we in Flair vier prangende vragen aan een bekende Nederlander. In editie 18 is plussize model Mayra Louise aan de beurt. We praten met haar over zelfvertrouwen, social media en haar boek.

Als een van de eerste succesvolle plussize modellen vond je jezelf toch 20 jaar lang te dik. Hoe ben je daar uitgekomen?

“Het begon met het erkennen van mijn issues met eten. Ik was altijd aan de lijn en had last van emotionele eetbuien. Mijn lijf was niet mijn probleem, maar mijn hoofd: ik geloofde dat ik niet goed genoeg was. Hypnotherapie hielp mijn eetbuien doorbreken, maar door psychotherapie begon ik eerlijk te kijken naar m’n gedrag. Zo kwam ik in mijn liefdesleven te weinig op voor mezelf. Nu weet ik dat ik er mag zijn, hoe dik of dun ik ook ben, en geef ik veel duidelijker mijn grenzen aan. Mijn motto is: happy is not a dress size.”

Beïnvloedden social media je zelfbeeld?

“Social media hebben door de manier waarop ik ze gebruik juist een positieve invloed op mijn zelfbeeld. Ik let enorm op mijn socialmediadieet: waar voed ik mezelf mee? Ik volg alleen accounts die me positief inspireren: mensen die ik ken, body positivity, illustratoren, planten en quotes en andere moeders. Ook doe ik regelmatig aan een break, dan check ik minimaal een week uit van alle social media en WhatsApp.”

Lees ook:
4 vragen aan componist Joep Beving: ‘Ik wil mensen meenemen naar een andere plek’

Je schreef een boek. Wat is dé tip voor meer zelfvertrouwen?

“Mijn boek staat bomvol tips, van mij maar ook van andere vrouwen. Eentje die ik zelf blijf toepassen is: doe de dingen die je eng vindt. Trek die bikini aan, ga met je kids naar het zwembad, experimenteer met kleding, heb seks met het licht aan. Je traint je veerkracht ermee, zo groeit je zelfvertrouwen. Ik heb zelf positieve rolmodellen gemist; ik hoop dat mijn boek herkenning biedt voor alle vrouwen. Onze onzekerheden kunnen veel impact hebben op de manier waarop we leven. Ik hoop dat mijn boek voor velen een positieve reminder is: je verdient het om je goed én goed genoeg te voelen.”

Op je lijf geschreven verschijnt op 7 mei, € 20,99 boekenlev.nl.

Deze ‘3 vragen aan…’ komt uit Flair 18. Deze editie ligt vanaf 1 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Tekst: Kim van der Meulen | Beeld: Aline Bouma