Je bent hier: Home > Celebs > 3 vragen aan Esther Groenenberg over theatherconcert: ‘Ook leuk als je jaren 70 niet hebt meegemaakt’

3 vragen aan Esther Groenenberg over theatherconcert: ‘Ook leuk als je jaren 70 niet hebt meegemaakt’

Celebs
3 vragen aan Esther Groenenberg over theatherconcert: ‘Ook leuk als je jaren 70 niet hebt meegemaakt’

Ze scoorde ooit een YouTube-hit (1,4 miljoen views) met ‘Oh meisje’. Maar kleine meisjes worden groot en inmiddels is Esther Groenenberg uitgegroeid tot een gevierd zangeres. Vanaf september gaat ze op tournee met haar nieuwe theaterconcert ‘Back to the garden’.

Waar gaat de voorstelling over?

“Centraal staan de liedjes van vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren 70, de tijd waarin vrouwen zoals Joni Mitchell, Dolly Parton en Kate Bush de weg vrijmaakten voor alle songwriters die later kwamen. Ik vertel daarbij, zittend achter de vleugel en met 3 te gekke muzikanten naast me. Ik deel persoonlijke ervaringen, muzikale herinneringen en achtergrondverhalen.”

Hoe kwam je op het idee?

“Ik bracht afgelopen 2 theaterseizoenen een ode aan mijn grote heldin Carole King. Zij was ook actief in de seventies en ik wilde die mooie muzikale periode nog niet verlaten. Ik heb mijn favoriete liedjes uit die tijd verzameld, liedjes van de vrouwen die haar in dat tijdperk in de hitlijsten vergezelden.”

Lees ook
3 vragen aan Fred van Leer: ‘Je bent het mooist als je jezelf blijft’

Waarom moeten we komen kijken?

“De liedjes zijn zo mooi en we doen ons best ze in hun waarde te laten. Er is veel meerstemmigheid en omdat mijn band­leden een aardig moppie kunnen zingen, krijgt ook een aantal mannelijke iconen – die zich niet zelden lieten inspireren door eerdergenoemde dames – een plek in het programma. We spelen het integer en met veel plezier. En: deze voorstelling is leuk voor alle leeftijden. Ook als je de jaren 70 niet hebt meegemaakt.”

Meer info en alle speeldata vind je op esthergroenenberg.nl.

Deze ‘4 vragen aan…’ komt uit Flair 32. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Tekst: Hulya Kilicaslan| Beeld: Dirk Schreuders

Shoppen is altijd een goed idee