Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Eens of oneens? ‘Per dag boodschappen doen is een regelrechte aanslag op je portemonnee’

Eens of oneens? ‘Per dag boodschappen doen is een regelrechte aanslag op je portemonnee’

Eens of oneens? ‘Per dag boodschappen doen is een regelrechte aanslag op je portemonnee’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Per dag boodschappen doen is een regelrechte aanslag op je portemonnee’.

Boodschappen kosten

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Inez: Voor mij is dit niet het geval! Ik probeer elke dag zuinig te zijn. Als ik elke dag of om de dag koop waar we zin in hebben, verspillen we ook minder. Daar gaat het me ook om. Ik heb er een hekel aan als dingen over blijven of niet gegeten worden. En zo zie ik elke dag ook aanbiedingen die ik dan meeneem in mijn koop!

Eline: Inderdaad. Merk dat als ik één keer per week een vooraf bedacht menu maak en aan de hand daarvan mijn week boodschappen doe, het echt veel goedkoper is. Geeft mij ook structuur in een druk gezin om alles voor de hele week in huis te hebben.

Sharon: Denk ik wel, deed het vroeger (bijna) elke dag en was toen met zijn tweetjes een stuk duurder uit dan nu per week met zijn drietjes. Met een lijstje plan je gewoon een stuk zuiniger en efficiënter. Daarnaast kan ik eerst nog even checken wat ik nog in de kast en vriezer heb liggen en aan de hand daarvan maaltijden bedenken. Als je eenmaal in de winkel staat, ga je sneller voor iets waar je dan net zin hebt. En ook: op = op. Als hier de kaas halverwege de week op is, dan eten we iets anders op de boterham tot de boodschappen gedaan zijn. Dat scheelt denk ik ook weer.

Liese: Helaas wel. Even dit mee, even dat mee, oh, dat is ook wel lekker. Ehm ja… zegt genoeg, toch?

Elza: Mee eens. Dagelijks boodschappen doen brengt dagelijks de verleiding met zich mee tot het kopen van eten dat je niet perse nodig hebt, maar wel lekker is.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Ook op een thuiswerkdag zou je je gewoon moeten aankleden en opmaken’

Angelique: Nee absoluut niet. Hier is bij het boertje dagelijks groente of fruit in de aanbieding. Goedkoper kan het dan echt niet. Moet eerlijk zeggen dat ik pas Too Good To Go heb ontdekt, waar je producten krijgt die goed zijn voor een leuke prijs. I love it.

Rineke: Ik denk het wel! Wij doen weekboodschappen met samengesteld menu. Moet er dan nog iets bijgehaald worden, ga ik vanuit mijn werk. Dan belandt er ook nog wel eens wat lekkers in het mandje. Is dat erg? Nee.

Jennifer: Nee, want ik doe altijd boodschappen met een lijstje en haal nooit wat extra’s.

Francy: Twee keer per week doe ik boodschappen, met een lijstje van wat ik nodig heb. Wijk er niet vanaf en heb zo weinig verspilling, want de koelkast is leeg als ik weer heen moet!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)