Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Eens of oneens: ‘Je bent een dief van je portemonnee als online shopt zónder prijzen te vergelijken’

Eens of oneens: ‘Je bent een dief van je portemonnee als online shopt zónder prijzen te vergelijken’

Eens of oneens: ‘Je bent een dief van je portemonnee als online shopt zónder prijzen te vergelijken’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Als je iets bestelt bij de eerste de beste webshop zónder prijzen te vergelijken, ben je een dief van je eigen portemonnee’.

Prijzen vergelijken

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Tamara: Heeft ook te maken met behoefte. Heb ik het morgen nodig? Dan kies ik wellicht voor duurder uit zijn, via welke bezorger versturen ze, wil ik duurzaam, steun ik de winkelier om de hoek?

Saskia: Zeker, of je hebt geld zat en je hebt geen zin om die moeite te doen. Ik doe het vaak wel!

Lianne: Niet per definitie… soms is iets liefdevol ingepakt krijgen. Vriendelijk behandeld worden en kleine ondernemers steunen mij meer waard.

Marel: Dit is volgens mij eerder budget afhankelijk. Hoe kleiner het budget, hoe beter je gaat kijken hoe vaak je die euro kan uitgeven. En soms is het zo lekker iets met korting te scoren.

Thea: Dat is zeker waar… kan zoveel schelen!

Suzanne: Zeker, altijd even checken als dat zin heeft. Je weet het nooit en het is jammer als je meer uitgeeft dan noodzakelijk. Iedereen kan zijn/haar geld maar één keer uitgeven. Of je nu veel of weinig geld hebt. Bovendien spelen garantievoorwaarden en verzendkosten ook mee. Wel afhankelijk van het soort product ook. En sommige producten zijn altijd ergens in de aanbieding (denk bouwmarkten die elkaar constant afwisselen…) dat ik eigenlijk vind dat bepaalde prijzen structureel omlaag kunnen. Voelt voor mij als oplichterij.

Paula: Meestal ben je inderdaad goedkoper uit als je prijzen met elkaar vergelijkt. Er zijn ook zo veel webshops.

Lees ook
Eens of oneens? ‘De kerstboom moet vóór Driekoningen écht het huis uit zijn’

Jessica: Tuurlijk vergelijk ik ook prijzen (je kunt je geld tenslotte maar één keer uitgeven), maar ook service is belangrijk. En soms moet je een (lokale) ondernemer gewoon omzet gunnen, zodat de leuke winkeltjes/webshops in de toekomst blijven bestaan.

Kyra: Ik heb een eigen webshop met eigen voorraad en het is zo lastig om te concurreren met webwinkels die vaak Ali-spullen verkopen. Sinds de webshop ben ik ook meer lokaal gaan kopen of via de kleinere ondernemer, omdat zij echt de moeite doen om je bestelling als een feestje in te pakken en zorgen dat je blij met je bestelling bent. En als er iets mis gaat (wat altijd kan gebeuren) ben je tenminste geen nummertje. Vind ik veel waard.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)