Je bent hier: Home > Budget > Eens of oneens? ‘Van het geld dat je quarantainetijden niet uitgeeft, mag je jezelf best iets groots cadeau doen’

Eens of oneens? ‘Van het geld dat je quarantainetijden niet uitgeeft, mag je jezelf best iets groots cadeau doen’

Budget
Eens of oneens? ‘Van het geld dat je quarantainetijden niet uitgeeft, mag je jezelf best iets groots cadeau doen’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Van al het geld dat je nu niet uitgeeft aan festivals, terrasjes, etentjes en borrels, mag je jezelf best iets groots cadeau doen’.

Lees ook
Eens of oneens: ‘Op een terras zitten als het straks weer mag, is deze zomer nog geen slim idee’

stelling geld quarantaine cadeau

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Rene: Ik zou zorgen voor een buffer, want alles wat je nu over de balk smijt, kun je wel eens hard nodig hebben straks bij misschien de grootste economische crisis ooit!

Tarah: Je kan je zelf ook iets cadeau doen wat niet per se heel groot is. Dan kun je wel blijven sparen. Juist in deze tijd vind ik een spaarrekening belangrijk.

Wendy: Nope. Er komen slechte(re) tijden aan. Ik ben liever verstandig en zet het liever als zzp’er apart om mijn gezin draaiend te houden.

Jil: Eens! Ik doe dat ook hoor. Grote aankopen die op de lange baan werden geschoven, daar is nu ineens wel het geld voor. Dus dan geniet ik liever in één keer van iets groots, dan elke week van een paar borrels en andere kleinere dingen.

Michelle: Wat een onzin. Ik mag mijn geld besteden zoals ik het wil. Dus ook al hadden we vakanties, festivals en terrasjes dan mag ik mijzelf ook zeker iets groots cadeau doen als ik dat wil. Zelf kies ik er liever voor om te sparen en geld in mijn huis te steken. Als we wel al dit hadden kunnen doen, had ik alsnog mijn geld niet aan feestjes besteed.

Rineke: Wij blijven de horeca in onze omgeving steunen door af te halen. En in de vakantie waarschijnlijk wat meer.

Sandra: Eens. Hier hard aan het sparen voor nieuwe badkamer, gaat een stuk sneller nu!

Aïsha: We weten allemaal niet wat er aan de andere kant van die crisis zit, dus lijkt me verstandig te sparen. Als je kan, tenminste.

Tineke: Beetje van beide. Je leeft maar één keer tenslotte.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee