Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Eens of oneens? ‘Aankopen verzwijgen voor je partner? Financieel bedrog is ook vreemdgaan’

Eens of oneens? ‘Aankopen verzwijgen voor je partner? Financieel bedrog is ook vreemdgaan’

Eens of oneens? ‘Aankopen verzwijgen voor je partner? Financieel bedrog is ook vreemdgaan’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Aankopen verzwijgen voor je partner? Financieel bedrog is ook vreemdgaan’.

Financieel bedrog vreemdgaan

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Melanie: Als je je partner hier indirect mee in de problemen brengt, dan schend je ook het vertrouwen. Wat dus neerkomt op financieel vreemdgaan.

Nikki: Of het nu sociaal aanvaardbaar is of niet, zulke zaken zijn bedrog als het indruist tegen principes die je samen hebt afgesproken, en wanneer je weet dat het bewust verzwijgen ervan kan leiden tot een vertrouwensbreuk.

Judith: Waarom zou je alles in één pot mikken? Nergens voor nodig en dat gebeurt hier dan ook niet. Ieder voor zich qua uitgaven. Ook sparen we zelf. Bij een grotere aankoop doen we splitten. De vaste lasten gaan van hem af en ik maak maandelijks de helft over. Klaar bende. Geen gezeur en geen gedoe.

Renate: De een koopt veel, de ander duur. Een ideale oplossing is naast de gezamenlijke rekening ook een eigen betaalrekening openen. Van je eigen verdiende geld mag je heus weleens wat kopen zonder verantwoording af te leggen. Ook een tip: een eigen spaarrekening.

Marieke: Er is een verschil tussen bewust verzwijgen OF het niet zeggen omdat je zelf ook geld verdient en je geen verantwoording hoeft af te leggen over je aankopen.

KellyIk zou niet weten waarom ik toestemming moet vragen om met mijn eigen geld iets te kopen.

Monique: Ik verdien mijn eigen centen en doe daarmee wat ik wil. Hij verdient zijn eigen centen en doet daarmee wat hij wil. Zolang de rekeningen maar betaald worden, maken wij ons daar echt niet druk om.

Elisabeth: Als ik zelf krom lig voor m’n centen, hoef ik zeker geen toestemming te vragen of ik iets mag kopen. Kijk, als hij mij zou onderhouden, is het een ander verhaal #emancipatie.

Lees ook
Eens of oneens? ‘In coronatijd mag je jezelf best trakteren op iets veel te duurs’

Manouk: Als dat vreemdgaan is, kan mijn man wel meteen een echtscheiding aanvragen. Ik koop zeker weleens wat voor mezelf, waarvan mijn man niet hoeft te weten wat het kostte.

Nel: Je hoeft toch niet voor ieder ding verantwoording af te leggen? Of het moet een problematische koper zijn: dan is het wel iets om over na te denken.

Mia: Is hier nergens voor nodig, maar hoor weleens van die mannen die overal over zeiken… tja.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)