Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Huishoudboekje van Myrthe: ‘Ik ga regelmatig uit eten en twee keer per jaar goed op vakantie’

Huishoudboekje van Myrthe: ‘Ik ga regelmatig uit eten en twee keer per jaar goed op vakantie’

Huishoudboekje van Myrthe: ‘Ik ga regelmatig uit eten en twee keer per jaar goed op vakantie’

Iedere week deelt een lezeres haar huishoudboekje. Dit keer is het de beurt aan Myrthe (31) om te laten zien waar ze het van doet.

Wie

Naam: Myrthe (31), zelfstandig coach
Relatie: met Andreas (32), wijkconsulent

Netto-inkomsten

Inkomen Myrthe: € 2.000 (uit freelance werk)
Salaris Andreas: € 2.000

TOTAAL € 4.000

Uitgaven

Hypotheek € 819
Gas, water, licht € 145
Verzekeringen € 330
Boodschappen € 380
Internet en televisie € 65
Auto’s € 280
Telefoon € 100
Kleding € 100
Schoonmaakster € 70
Opknappen huis € 500
Uit eten € 320
Vakantie en uitjes € 450
Cadeautjes € 30
Afbetaling studieschuld € 45

TOTAAL € 3.634

Sparen en schulden

Spaargeld: € 12.000
Schulden: € 3.000

Jullie hebben best een fijn inkomen. Geef je makkelijk geld uit?

“Ik vind het heerlijk om lekker te leven. Zoals regelmatig uit eten gaan en twee keer per jaar goed op vakantie. Financieel hebben we het inderdaad prima, dus daar genieten we graag van. Klakkeloos geld uitgeven doen we echter niet. Er zijn zo veel dingen waarvan ik het echt zonde vind om te veel geld aan uit te geven.”

Zoals?

“Energiekosten. Er zit veel verschil in de tarieven van energieleveranciers, daarom wissel ik elk jaar. De laatste keer dat ik overstapte, kreeg ik én een welkomstkorting én werd de overstapboete door de nieuwe leverancier betaald. De switch levert me dit jaar maar liefst €650 op. Heerlijk, toch? Met het uitzoeken ben ik maar een half uurtje bezig. Lang leve Google! Op de zorgverzekering bespaar ik ook. Zodra de premies bekend zijn, vergelijk ik ze. Als de premie bij een andere aanbieder lager is, stap ik direct over. Dat kan zo €15 per maand schelen. Verder rijd ik regelmatig het hele land door om leuke vintagemeubeltjes te scoren. Want waarom €2.000 voor een tafel neerleggen als er eentje aan de andere kant van het land staat voor minder dan de helft? En door een slimme constructie betalen we nu ook nog eens €100 minder hypotheekrente per maand.”

Lees ook
Huishoudboekje van Kate (46): ‘Door mijn ex heb ik een schuld van 200.000 euro’

Ah, een slimme constructie. Vertel eens?

“We hebben ons huis 1,5 jaar geleden gekocht. Een prachtige woning van 100 jaar oud. We hebben al flink geklust en nog steeds geven we daar maandelijks een flink bedrag aan uit. Begin dit jaar hebben we de woning laten taxeren. Wat bleek? Het huis was inmiddels € 30.000 meer waard. Hierdoor betalen we nu een minder hoge rente, want de bank loopt minder risico.”

Het hele interview lees je in Flair 17. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Tekst: Sasja Gerritsen, Renée Lamboo-Kooij | Beeld: iStock