Je bent hier: Home > Budget > Hap slik zeg: ‘Ik at de hele dag waar ik zin in had en ontbeet gerust met Kinderchocolade’

Hap slik zeg: ‘Ik at de hele dag waar ik zin in had en ontbeet gerust met Kinderchocolade’

Budget
Hap slik zeg: ‘Ik at de hele dag waar ik zin in had en ontbeet gerust met Kinderchocolade’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Dit keer nemen we een kijkje bij Mariëlle (27).

Wie?

Naam: Mariëlle (27)
Beroep: Administratief medewerker
Geeft uit aan boodschappen: € 140 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 60 per maand

Deze week op het menu

Maandag: vegetarische gyros met snijbonen en roerei
Dinsdag: vegetarische gyros met snijbonen en roerei
Woensdag: vegetarisch gehakt, Chinese roerbakgroenten en broccolirijst
Donderdag: vegetarisch gehakt, Chinese roerbakgroenten en broccolirijst
Vrijdag: pokébowl met kip, komkommer, mais, avocado en sushirijst
Zaterdag: twee volkoren boterhammen met gebakken ei en ontbijtspek
Zondag: boerenpatat met gehakt, prei en zoete uiensaus

Ontbijten met kinderchocolade

“Ik heb een ernstige vorm van bodemdrift. Of het nu gaat om M&M’s, Doritos of kroepoek; die zak moet leeg. In combinatie met mijn suikerverslaving – geef me een suikerkorrel en ik wil alsmaar meer, meer, meer – zorgde dat in het verleden voor een eetprobleem. Omdat ik me niet kon inhouden, volgde ik van maandag tot en met zaterdag een streng dieet. Op zondagen gooide ik mijn boodschappenmandje vol met de dingen die ik het allerlekkerst vond en at ik de hele dag door waar ik zin in had. Ik ontbeet gerust met Kinderchocolade.”

Ongezonde relatie met eten

“Na het trainen – want dat doe ik wel trouw vijf keer per week – bestond mijn post-work-out lunch regelmatig uit iets als custardcakejes met een zakje Doritos Bits. Ik moest deze dag alles eruit halen wat erin zat, want vanaf maandag zou ik mezelf al het lekkers immers weer ontzeggen. Het heeft even geduurd voordat ik inzag dat mijn relatie met eten erg ongezond was. Inmiddels heb ik een goede balans gevonden. Op zondagavond eet ik standaard een afhaalmaaltijd met vrienden. Daarbuiten is mijn voedingspatroon grotendeels gezond, maar ik eet ook een KitKat als ik daar trek in heb. Of 5. Al zorg ik dan dat ik die dag extra beweeg of een beetje compenseer in de rest van mijn voeding.”

Lees meer
Hap slik zeg: ‘Mijn familie grapt vaak dat ik nog in staat ben om water te laten aanbranden’

Veel vegetarisch

“Zoals zo veel mensen vind ik koken leuk, maar alleen als ik er de tijd voor heb. Ik ben ruim een uur onderweg vanuit mijn werk, dus doordeweeks ben ik laat thuis. Dan heb ik geen zin om er een kookboek bij te pakken en drie kwartier in de keuken te staan. Ook omdat ik ’s avonds vaak ga sporten en er anders weinig tijd overblijft om te ontspannen en een serie te kijken. Het is tevens de reden dat ik vaak dubbele porties kook en twee dagen achter elkaar hetzelfde eet. In het weekend scheur ik weleens recepten uit de krant van mijn ouders of probeer ik gerechten na te maken die ik in restaurants heb gegeten. Toevallig maakte ik vrijdag de pokébowl van de plaatselijke sushitent na. Hij kon nog niet aan het origineel tippen, dus volgende week doe ik weer een poging. Een paar maanden geleden kwam ik op het idee om de Turkse kip dürüm van de Knorr Wereldgerechten een gezonde make-over te geven. Wraps, appel, kip, ui en een yoghurtsausje, maar dan zonder alle suiker- en zoutrijke kruidenmixen. Goed gelukt!”

Melkchocolade lastig te weerstaan

“Deze week heb ik veel dierlijke producten in mijn avondmaaltijden verwerkt, maar over het algemeen probeer ik zo veel mogelijk vegetarisch en/of veganistisch te eten. Vlees laten staan kost me weinig moeite, ik was er nooit echt dol op en de vervangers van tegenwoordig zijn zo lekker dat je nauwelijks het gevoel hebt dat je iets mist. Eieren en melk, hoewel alleen in chocolade, vind ik lastiger om uit mijn eetpatroon te weren. Daar ben ik niet trots op, want mijn voornaamste beweegreden is het dierenleed dat achter de vlees- en zuivelindustrie schuilgaat. Het is een proces, maar ik kom er wel.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 03-2020. Deze editie ligt van 15 t/m 21 januari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee