Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘Ik kan niet begrijpen dat mensen doen aan meal prepping’

Hap Slik Zeg: ‘Ik kan niet begrijpen dat mensen doen aan meal prepping’

Budget
Hap Slik Zeg: ‘Ik kan niet begrijpen dat mensen doen aan meal prepping’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Sandra (31).

Wie

Naam: Sandra (31)
Beroep: medewerker kaasgroothandel
Geeft uit aan boodschappen: € 250 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 70 per maand

Deze week op het menu

Maandag: linzensalade met geitenkaas, gegrilde paprika, tomaat, avocado, kidneybonen, rode ui en een dressing van Italiaanse kruiden, honing, mosterd en olijfolie
Dinsdag: vegaburger met ui en champignons, plus sperziebonen en gebakken aardappels
Woensdag: broodje vegaburger met tomaat, kaas, augurk en ui, plus zoete aardappelpatat met truffelmayo
Donderdag: vegetarische gele curry met witte rijst
Vrijdag: nasi met kippendijfilet, wokgroenten en een zelfgemaakt kruidenmengsel
Zaterdag: kipspiesjes, Italiaanse salade en stokbrood met zelfgemaakte knoflooksaus
Zondag: sojayoghurt met pompoenpitten en verschillende soorten rood fruit

Hap Slik Zeg

“Ik liep ooit stage in een tapasrestaurant. En dan niet zo’n tent die gerechtjes in de frituurpan gooit, maar waar alles volgens authentiek Spaans recept wordt bereid. Hier heb ik de basis geleerd – welke kruiden je moet gebruiken, wat je wel en niet kunt verhitten, hoe lang iets moeten garen – en is mijn passie voor koken ontstaan. Ik vind het belangrijk dat mijn toekomstige partner een goede maaltijd op waarde kan schatten. Echt, ik heb liever een man met een lui oog dan eentje die niets lust. Ik houd enorm van lekker eten, maar het moet wel gezond zijn. In het weekend feest ik graag. Die levensstijl combineer ik met een bewust eetpatroon. Al heb ik redelijk makkelijk praten, want ik ben nooit een snoeper geweest. Een van de weinige dingen waar ik een zwak voor heb, is hazelnootschuimtaart. Omdat het lastig boodschappen doen is met drie kinderen, nam mijn moeder ons vroeger om beurten mee. Elke zaterdag mocht een van ons bij de bakker iets lekkers uitkiezen, voor bij de film die we ’s avonds met het gezin keken. Ik ging steevast voor die specifieke taart.”

Eigen verzinsels

“Ik kan niet begrijpen dat mensen doen aan meal prepping. Het is vriendelijker voor je portemonnee en tijdbesparend, maar zelf eet ik niet graag drie keer achter elkaar hetzelfde. Ik bekijk per dag waar ik trek in heb. Als ik thuiskom, check ik wat ik in huis heb. Daarna sta ik met plezier in de keuken om er een lekker gerecht van te maken. Dat ik vaak alleen eet, doet daar niets aan af. Ik trek er gerust een uur voor uit om een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Maar vaak ben ik ook sneller klaar, de laatste tijd maak ik vooral eenpansgerechten.

Lees meer
Hap Slik Zeg: ‘Dagelijks reed ik van tankstation naar fastfoodketen naar wegrestaurant’

Handige keukentips

Vriendinnen vragen me regelmatig om advies. Sinds ik op mijn Instagram Stories plaats wat ik kook, krijg ik ook veel vragen van onbekenden. Daarom heb ik een aparte pagina aangemaakt. Op @IkKookMetSandra deel ik kookvideo’s en inspiratie voor gerechten; voor iedereen die op zoek is naar handige keukentips. Ik kijk veel op Pinterest voor receptideeën, maar ik bedenk in de meeste gevallen zelf wat en hoe ik iets klaarmaak. In mijn omgeving sta ik bekend om mijn truffelpasta. Daarvoor gebruik ik verschillende champignons – portobello’s, oesterzwammen en kastanjechampignons –, kookroom, truffelolie en -tapenade, ui, knoflook, maggi, Italiaanse kaas, rucola en gevulde pasta. Nadat ik een aantal documentaires over voeding op Netflix heb gezien, ben ik een stuk minder vlees gaan eten. Champignons zijn daar qua bite een goede vervanger voor. Als dessert is een gelaagd toetje erg lekker. Ook een van mijn eigen verzinsels: een laagje verkruimelde lange vingers, daarbovenop een scheutje limoncello, mascarpone, lemon curd en amandelschaafsel – en dat twee keer. Puur is dat zure spul niet te drinken, maar in deze combinatie is het een winnaar.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 31-2020. Deze editie ligt t/m 4 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Milou Windhorst | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee