Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘Mijn moeder had een goed trucje om ons groente te laten eten’

Hap Slik Zeg: ‘Mijn moeder had een goed trucje om ons groente te laten eten’

Hap Slik Zeg: ‘Mijn moeder had een goed trucje om ons groente te laten eten’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Marsha (23).

Naam: Marsha (23)
Woont samen met: Kevin (26)
Beroep Marsha: student bedrijfskunde
Beroep: Kevin timmerman
Geeft uit aan boodschappen: € 120
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 50

Deze week op het menu

Maandag: spaghetti bolognese
Dinsdag: pangasiusfilet met krieltjes en broccoli
Woensdag: poffertjes
Donderdag: Surinaamse bami met kip, ei, komkommer, ui en knoflook
Vrijdag: penne met zalm en spinazie
Zaterdag: zelfgemaakte pizza
Zondag: patat met pindasaus en mayonaise, plus een kipcorn

“Bij ons thuis ben ik degene die kookt. Kevin is vaak pas om zes uur thuis uit zijn werk, zelf ben ik er net iets eerder. Sinds hij dit huis een jaar geleden heeft gekocht, heeft hij exact één keer in de keuken gestaan. Spaghetti bolognese werd het, maar dan niet uit een pot, hè. Hij heeft alles zelf gedaan. Ik heb hem wel geholpen met groente snijden.”

AVG’tjes

“Als ik iets maak, is het vaak een standaard AVG’tje: aardappels, vlees en groenten. Of een wokmaaltijd met kip, rijst en een groentemix, bijvoorbeeld. Na een dag werken of op school te hebben gezeten, heb ik geen zin om lang met het avondeten bezig te zijn. Na het koken moet alles ook nog worden schoongemaakt, dan is de halve avond al zo goed als voorbij.”

‘Mijn moeder plette vroeger een zakje paprikachips, de kruimels mochten we over onze groenten strooien’

“Als ik meer tijd heb – vaak in het weekend, maar soms ook doordeweeks – probeer ik weleens wat uit. Donderdag flanste ik nog een Surinaamse bami in elkaar, dat was best een succes. De cheesecake met Maltesers die ik op mijn verjaardag maakte, is minder goed gelukt. Hij zag er mooi uit in de vorm, maar zodra ik ’m eruit haalde, zakte hij als een pudding in elkaar. Toen moest ik iedereen een bordje met een drabje erop serveren. Hoewel het er een beetje zielig uitzag, was er met de smaak gelukkig niets mis.”

Koriander

“Ik lust veel, maar van koriander ben ik geen fan. Ik was ooit met vriendinnen op Sunny Beach. Tijdens zo’n smerige stapvakantie in Bulgarije, weet je wel. Na het uitgaan bestelden we een Turkse pizza bij een tentje in de stad. Gek genoeg zat er koriander op, dat heb ik nergens anders meegemaakt. Ik vind het niet per se naar zeep smaken, het is gewoon een heel overheersend kruid. Het zorgt ervoor dat ik de rest van mijn eten niet meer proef. Sindsdien heb ik het nooit meer gegeten, dus het kan zijn dat ik het inmiddels gewoon lust, hoor. Zo is dat met bloemkool wel gegaan. Vroeger moest ik er echt niets van hebben. Mijn moeder had daar een goed trucje voor; ze plette een zakje paprikachips, de kruimels mochten we over onze groenten strooien. Inmiddels eet ik het zonder, wel zo gezond.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Als we twee keer per week zelf in de keuken staan, is het al veel’

Onweerstaanbaar

“Over het algemeen let ik goed op wat ik binnenkrijg, hoewel ik het heel erg lastig vind om chocola en Chinees te laten staan. Ik koop altijd volkoren producten, eet elke dag minimaal 200 gram groenten en twee stuks fruit per dag en drink zo veel mogelijk water of gemberthee. Het helpt enorm dat ik er veel bij sport. Want als ik mezelf tijdens een waterpolotraining tot het uiterste heb gepusht, vind ik het zonde om mijn lichaam daarna vol te stoppen met troep. Al moet ik toegeven dat ik rond de paasdagen altijd wel een uitzondering maak voor de gevulde eieren van Milka. Die zijn zo niet normaal lekker om uit te lepelen…”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 17-2020. Deze editie ligt t/m 28 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: iStock