Je bent hier: Home > Budget > Hap slik zeg: ‘Ik at om mezelf op te beuren, maar ik had meer slechte dan goede dagen…’

Hap slik zeg: ‘Ik at om mezelf op te beuren, maar ik had meer slechte dan goede dagen…’

Budget
Hap slik zeg: ‘Ik at om mezelf op te beuren, maar ik had meer slechte dan goede dagen…’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Ellen (33).

Wie?

Naam: Ellen (33)
Beroep: secretaresse
Geeft uit aan boodschappen: € 160 per maand
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: € 200 per maand

Deze week op het menu

Maandag: twee volkoren pistoletjes met kipfilet, pindasaus, sambal en kaas, plus een salade
Dinsdag: chili con carne met gehakt, rijst, mais, ui, paprika, kidneybonen en verse tomatenblokjes en tomatenpuree
Woensdag: kipfilet met Italiaanse wokgroenten, rijst, pinda’s, koriander en chilisaus
Donderdag: twee speltwraps met hüttenkäse, kalkoenfilet, veldsla, ananas en chilipoeder
Vrijdag: twee bietenpita’s met pulled chicken, roerei en ananas, plus een salade
Zaterdag: Zuid-Afrikaanse bobotie (recept van Laura’s Bakery)
Zondag: sushi

Er zit progressie in

“Er hangen nog geen Michelinsterren op mijn voordeur, maar ik word steeds beter in het bereiden van lekkere, originele gerechten. Met origineel bedoel ik: geen standaard AVG’tje – aardappels, vlees en groenten. Het zijn ook weer geen Jamie Oliver-waardige creaties, maar in vergelijking met een paar jaar geleden heb ik grote stappen gezet. Toen at ik negen van de tien keer droge kip met rijst en ging ik me vervolgens te buiten aan een pak speculaas bij de thee.”

Wake up-call

“Ik heb een tijd niet lekker in mijn vel gezeten. Op mijn werk had ik het niet naar mijn zin en thuis was het ook al niet gezellig. Met als gevolg dat ik eten ging gebruiken als een manier om mezelf op te beuren als ik een ‘slechte’ dag had gehad. Het probleem: ik had meer slechte dagen dan goede en kwam in totaal elf kilo aan. Toen mijn relatie op de klippen liep, schrok ik als het ware wakker. Ik zocht een andere baan – in de afgelopen drie jaar ben ik niet één dag met tegenzin naar mijn werk gegaan – en besloot mijn gezondheid serieuzer te nemen. Dat begon bij bewustwording van wat, maar vooral van hoevéél, ik in mijn mond stopte.”

Lees meer
Hap slik zeg: ‘Ik at de hele dag waar ik zin in had en ontbeet gerust met Kinderchocolade’

Smaakmakers

“Koken is een hobby van me geworden. Op de websites van Allerhande en Laura’s Bakery vind ik altijd goede recepten. Het belangrijkste vind ik om niet obsessief met voeding bezig te zijn. Overdag eet ik clean, zodat ik in de avond wat meer speling heb en echt kan genieten van wat er op mijn bord ligt. Na het eten ga ik vaak een stukje wandelen. Heerlijk vind ik dat, even mijn hoofd leegmaken en buiten zijn na een dag op kantoor te hebben gezeten. Plus, ik moet van mezelf elke dag bewegen. Ik wil niet terug naar mijn ‘sexy mollige’ figuur van toen.”

Kruidig

“Ik merk dat mijn smaak in de loop der tijd ook is veranderd. Vroeger moest alles zoeter, zouter en heter. Wat je dan eigenlijk doet, is verbloemen waar het oorspronkelijke gerecht naar smaakt. Er is niets mis met een beetje op smaak brengen, maar overal ketjap overheen gieten is niet nodig. Dan smaakt alles bovendien hetzelfde – naar ketjap. Ik speel nu meer met kruiden. Voorheen kwam ik niet verder dan peper en zout, terwijl je je avondeten zo veel spannender kunt maken met bijvoorbeeld kurkuma en paprikapoeder of een mix, zoals garam masala.”

Buiten de deur

“In het weekend eet ik graag buiten de deur. Vaak lunch ik op zaterdag met mijn broer en/of zus en ga ik zondagavond met vriendinnen uit eten. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als bij Sui Sha Ya, een Japans restaurant in Scheveningen. Doe jezelf een lol en ga voor het Sui Sha Ya-verrassingsmenu. Het wordt ter plekke bereid en stelt nooit teleur. Voor het geld kun je twee keer uit eten, maar voor mij is het elke cent waard. Dan maar een keertje minder.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 04-2020. Deze editie ligt van 22 t/m 29 januari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee