Je bent hier: Home > Budget > Hap slik zeg: ‘Wat ik eet, kun je niet per se gezond noemen’

Hap slik zeg: ‘Wat ik eet, kun je niet per se gezond noemen’

Budget
Hap slik zeg: ‘Wat ik eet, kun je niet per se gezond noemen’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Daniëlle (34).

Wie

Naam: Daniëlle (34)
Woont samen met: Sandra (30)
Beroep Daniëlle: conducteur
Beroep Sandra: teamleider
Geeft uit aan boodschappen: €400
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: €100

Deze week op het menu

Maandag: schnitzel met bistrokrieltjes
Dinsdag: kip met rijst en chilisaus
Woensdag: stoofvlees met rijst en sperziebonen
Donderdag: pokébowl met rijst, kip, mango, komkommer, avocado en wortel
Vrijdag: Thaise curry met kip, rijst, cashewnoten, paprika en ui
Zaterdag: Big Mac-menu
Zondag: shoarmaschotel

“Zoals je ziet, valt er nog veel winst te behalen in mijn voedingspatroon. Wat ik eet, vind ik lekker. Maar gezond kun je het niet per se noemen, afgezien van de dagen waarop ik bij mijn ouders eet of als Sandra kookt. Het is wel duidelijk welke dagen dat precies zijn. Vorig jaar zijn onze beide relaties op de klippen gelopen, toen hebben we besloten samen te gaan wonen. Waarom zouden we ieder € 1.000 – of meer – betalen voor een huurhuis, terwijl we al die ruimte niet nodig hebben en het met zijn tweeën ook nog stukken gezelliger is? We zijn al jaren vriendinnen, dus dit kwam perfect uit. Al is het maar voor een paar jaar. O, en op deze manier krijg ik tenminste íéts van groenten binnen.”

Groente

“Ik ben niet handig in de keuken en maak me er graag gemakkelijk vanaf. Zeker in het weekend zul je mij geen moeite zien doen om een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Bij Sandra is het andersom. Zij vindt het belangrijk om gezond te eten en houdt van experimenteren met verschillende gerechten en recepten. Als ze op tijd terug is van haar werk, eten we altijd samen. Op alle andere dagen klooi ik zelf wat aan, maar ik heb me voorgenomen om beter mijn best te doen. Een vriendin van ons is er onlangs achter gekomen dat ze ernstig ziek is. Dat heeft me aan het denken gezet; op een gezond lichaam moet je zuinig zijn.”

Lees meer
Hap Slik Zeg: ‘Het enige wat ik ooit met succes op tafel heb gezet, is hete bliksem’

Klein kind

“Wat lekkere dingen betreft ben ik net een klein kind. Op mijn leeftijd verwacht je misschien dat ik op zondagavond met een wijntje en een kaasplankje op de bank zit, maar ik houd juist van zoetigheid. En dan geen zakje winegums, of zo. Nee, echt van die old school lekkernijen. Dingen die je bij de supermarkt haalde als je pauze of een tussenuur had op de middelbare school. Pennywafels met slagroom, roze koeken, Maoam stripes, zoute rijen, Doritos bits, trekdrop… Zulk spul. Qua avondeten kun je me niet blijer maken dan met stoofvlees. Dat heb ik toevallig deze week nog bij mijn ouders gegeten. Natuurlijk is een vette hap ook heerlijk, maar aan een zelfgekookte maaltijd van mijn moeder kan weinig tippen.”

In de wolken

“Eens in de zoveel tijd eet mijn zus mee en maakt ze als toetje een Wolkencake, zo’n kant-en-klare van Dr. Oetker. Dan is mijn dag compleet. Sinds die ene keer met kerst, toen ze er één had meegenomen en ik in een dronken bui ¾ van de taart op at, ben ik eraan verknocht geraakt. Later die avond had ik met vriendinnen afgesproken en heb ik het schijnbaar nergens anders over gehad. Van diezelfde vriendinnen krijg ik nu standaard elk jaar op mijn verjaardag een zelfgebakken Wolkencake, met extra poedersuiker, slagroom én een flesje karamelsaus. Als ik geluk heb, krijg ik er ook nog eentje van mijn zus. Niemand gaat die avond met een platte buik naar huis.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 06-2020. Deze editie ligt van 5 t/m 11 februari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee