Je bent hier: Home > Budget > Hap Slik Zeg: ‘Als het om eten gaat, moet het vooral lekker zijn’

Hap Slik Zeg: ‘Als het om eten gaat, moet het vooral lekker zijn’

Budget
Hap Slik Zeg: ‘Als het om eten gaat, moet het vooral lekker zijn’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Britt (27).

Naam: Britt (27)
Woont samen met: Steven (33)
Beroep Britt: tandartsassistente/serveerster
Beroep Steven: manager tentverhuur
Geeft uit aan boodschappen: € 250 per maand
Geeft uit aan eten bestellen: € 40 per maand

Deze week op het menu

Maandag: curry met kip, kokosmelk, Thaise wokgroenten en cassavekroepoek
Dinsdag: tartaartjes met sperziebonen en aardappels uit de airfryer
Woensdag: boeuf stroganoff
Donderdag: volkorenpenne met pesto, kip, courgette, rode ui en pijnboompitten
Vrijdag: aspergesoep met brood en rookvlees
Zaterdag: broodje kipshoarma
Zondag: kaiserbroodje met pulled pork en coleslaw

“Samen met mijn tante run ik zo’n twee jaar een lunchcafé: Dock 33 in Bodegraven. Gelukkig kennen we allebei veel mensen, mede daardoor gingen de zaken tot voor kort heel goed. Ik ben daarnaast redelijk actief op social media, om zo onze naamsbekendheid te vergroten. Dock ligt op een mooie plek, aan de Oude Rijn. ’s Zomers meren er normaal gesproken de hele dag bootjes aan voor verse-gemberthee of een glas ijskoffie en een stuk van onze – veelal zelfgemaakte – baksels, zoals mijn appel- en citroentaart. Die zijn echt beroemd in Bodegraven. Helaas hebben we vanwege het coronavirus onze deuren tijdelijk moeten sluiten, dus de aankomende maanden zullen er heel anders uitzien. Ik ben gewend altijd onder de mensen te zijn. Dat sociale mis ik wel. Maar het heeft geen zin om daarover in te zitten. We zien wel hoe het loopt en kunnen alleen maar hopen dat iedereen zo snel mogelijk weer gezellig bij ons op het terras zit.”

Koken zoals mama

“Ik sta graag in de keuken en vind het leuk om te experimenteren. Die liefde voor koken heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder maakt altijd heerlijke dingen. Maar hoe simpel haar gerechten ook zijn, ze smaken jammer genoeg nooit zo goed als ik ze maak. Aan de andere kant geeft dat me een prima excuus om eens in de zoveel tijd bij m’n ouders aan te schuiven voor het avondeten. Vroeger maakte mijn moeder vaak speklapjes, bietjes en gekookte aardappelen met jus. Met extra spek en dat dan heel erg uitgebakken – zo donker mogelijk. In de winter eten we dat soms nog. Een andere favoriet van mij is een ovenschotel met kipdijfilet, zoete aardappelen, knoflook, zoete uien, rozemarijn en ketjap. Over wie dit recept heeft bedacht, wordt druk gediscussieerd. De strijd gaat tussen Steven en mijn moeder. Als het om eten gaat, moet het vooral lekker zijn, al is het ook belangrijk dat het gezond is. Maar ik vind het zonde om lang in de keuken te staan voor een maaltijd waaraan je bij het eten geen lol beleeft. Gezond kan ook heel lekker zijn.”

Lees ook
Hap Slik Zeg: ‘Mijn moeder had een goed trucje om ons groente te laten eten’

Vijftien zakken M&M’s

“Je kunt me niet blijer maken dan met een blauwe zak M&M’s (crispy). Ik houd zó van chocola. Ook wat dat betreft komen er ‘lastige’ tijden aan. Iemand uit mijn waterpoloteam is zwanger. Omdat ik tijdens het raden het dichtst bij haar uitgerekende datum zat, krijg ik binnenkort van vijftien teamgenoten m’n lievelingseten. Dat was de afspraak. En dat betekent: vijftien zakken M&M’s. Op hulp van Steven hoef ik met het opeten daarvan niet te rekenen. Die houdt meer van hartige snacks, grillworst en zo. Ik weet niet of het me gaat lukken om maat te houden. Want eens per maand, als ik ongesteld ben, snak ik werkelijk naar een portie extra chocola.”

Deze ‘Hap Slik Zeg’ komt uit Flair 18-2020. Deze editie ligt t/m 5 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee