Je bent hier: Home > Budget > Hap slik zeg: ‘Wat voeding betreft houd ik me aan de 80/20-regel’

Hap slik zeg: ‘Wat voeding betreft houd ik me aan de 80/20-regel’

Budget
Hap slik zeg: ‘Wat voeding betreft houd ik me aan de 80/20-regel’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Dit keer nemen we een kijkje bij Christy (37).

Wie:

Naam: Christy (37)
Woont samen met: Tristan (29)
Beroep Christy: eventmanager
Beroep Tristan: hovenier
Geeft uit aan boodschappen: €300
Geeft uit aan uit eten gaan/bestellen: €50

Deze week op het menu

Maandag: biefstuk met groenteratatouille en patat
Dinsdag: diamanthaas met sperziebonen en krieltjes
Woensdag: salade, kipfilet en aardappels met rozemarijn
Donderdag: broccoli-preischotel met een gehaktbal
Vrijdag: patat met mayonaise en een frikandel speciaal
Zaterdag: rodekoolstamppot met een gehaktbal
Zondag: erwtensoep met stokbrood

“Ik eet al jaren elke dag chocola. Maar ik neem kleine stukjes, hè. Ik doe gerust twee weken met een reep. Die van Tony’s Chocolonely zijn het lekkerst. De smaken karamel-zeezout en framboos-knettersuiker vechten om de eerste plek. Al smaakt de holle chocola waar snoepwinkels die enorme kerstmannen van maken, volgens mij is het de goedkoopste soort, bijna net zo goed. Lijnrecht daar tegenover staat schimmelkaas. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat sommige mensen dat voor hun lol eten. O, en met truffel moet je bij mij ook niet aankomen. Ik bedoel niet de variant waar Bolletje kruidnoten mee maakt, maar van die ondergrondse paddenstoelen die door varkens worden opgesnord. Je ruikt ze in een restaurant vanaf zes tafels verderop. De meeste vriendinnen weten dat ze geen truffels moeten bestellen als ze met me uit eten gaan. Ze zitten niet voor niets zo ver onder de grond weggestopt, denk ik dan. Lekker laten zitten.”

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Je kunt eieren ook in de airfryer koken, daar kwam ik pas achter’

Menens

“Zodra we zijn verhuisd en een nieuwe keuken hebben, heeft Tristan toegezegd elke dag te zullen koken. Ik ben benieuwd. Ook of hij dan de gepersonaliseerde vleestang gaat gebruiken die hij van de zomer in al zijn enthousiasme op internet bestelde. Tot op heden heeft die weinig daglicht gezien. Voorlopig ben ik degene die thuis het grootste gedeelte van de dagen achter de potten en de pannen staat. Ik gebruik regelmatig vleesvervangers in mijn gerechten. Zo niet, dan zorg ik ervoor dat ik ‘beter leven’-vlees koop. Als je een heel gezin moet voeden, snap ik dat je eerder voor een plofkip gaat. Wij zijn maar met zijn tweeën, dan betaal ik graag een paar euro meer om dierenleed te helpen voorkomen. Vaak maak ik ovenschotels. Spinazie-gehaktschotel keert regelmatig terug in ons weekmenu. Of zelfgemaakte pizza’s – een kwestie van tomatenpuree op een paar volkorenwraps smeren en daar gehakt, basilicum en geraspte kaas overheen strooien. Pasta’s vind ik ook erg lekker, vooral de aglio e olio van Tristan, met kruiden en olijfolie. Op woensdagen eten we bij mijn ouders. Mijn moeder kan goed koken en maakt altijd te veel, dus we krijgen negen van de tien keer ook een portie mee naar huis. Dat komt handig van pas op dagen dat we allebei te druk zijn om uitgebreid in de keuken te staan.”

80/20- regel

“Wat voeding betreft houd ik me aan de 80/20-regel. In het weekend laat ik de teugels een beetje vieren, maar ik vind het belangrijk dat mijn hoofdmaaltijden doordeweeks écht gezond zijn. Op het moment lukt dat minder goed, vanwege de feestdagen en omdat ik veel op pad ben voor mijn werk. Ik organiseer evenementen door het hele land en overnacht vaak op locatie, waar ik afhankelijk ben van catering en eet wat de pot schaft.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 01-2019. Deze editie ligt van 01 t/m 07 januari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee