Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Hap slik zeg: ‘We eten met het hele gezin voor nog geen €5 per avond’

Hap slik zeg: ‘We eten met het hele gezin voor nog geen €5 per avond’

Hap slik zeg: ‘We eten met het hele gezin voor nog geen €5 per avond’

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Dit keer nemen we een kijkje bij Natasja (30).

Naam: Natasja (30)
Partner: geregistreerd partnerschap met Roy (34)
Kinderen: Isabelle (1)
Beroep Natasja: dans- en dramadocent en blogger bij natasjaonline.nl.
Beroep partner: muzikant
Geeft uit aan boodschappen: € 50 per week exclusief luiers
Geeft uit aan uit eten gaan: € 60 per maand

Deze week op het menu

Maandag: worstelstamppot met rookworst
Dinsdag: rijst, kip en champignon-roerbakgroenten
Woensdag: spaghetti met tomaten-mascarponesaus
Donderdag: Indiase vegetarische curry
Vrijdag: courgettespaghetti met kip en roomkaassaus
Zaterdag: boontjes, zoete aardappelpuree en pangafilet
Zondag: pompoensoep met stokbrood

“Toen ik moeder werd, ben ik minder gaan werken en zijn we er financieel op achteruit gegaan. Daarom kijk ik nu goed hoe we kunnen besparen op boodschappen. Eigenlijk vind ik dat wel leuk, het is een soort wedstrijdje. Een week vooruit bedenk ik al wat we gaan eten. Met de app van Jumbo voer ik alle ingrediënten in en dan weet ik wat het gaat kosten. Vervolgens ga ik snijden: eruit halen wat niet echt nodig is. Ik ben gek op wortelstoof en dat kost geen drol. Wortels, bouillon, ui, aardappelen en rookworst zitten erin, voor nog geen €5 eten we met het hele gezin.”

Het hele gezin

“Boodschappen doen is een familie-uitje, op zondagmiddag staan mijn partner Roy en ik met onze dochter Isabelle in de supermarkt. We gaan altijd naar twee winkels: Lidl en Jumbo. In de huis-aan-huiskranten zie ik wat in de aanbieding is en ook dankzij de Jumbo-app weet ik wat bij welke winkel het goedkoopst is. We eten bijvoorbeeld best veel eieren en die kosten bij Lidl veel minder en daar zitten er bovendien twaalf in een doos in plaats van tien. Vroeger aten we elke dag vlees of vis, tegenwoordig gaan we twee of drie dagen per week voor vegetarisch en ook dat scheelt geld. Toen we nog met z’n tweetjes waren, gaven we minstens 80 euro per week uit aan boodschappen, nu zijn we met z’n drieën voor € 50 klaar. Voor mijn gevoel hoeven we er niet eens zo veel voor te laten.”

Vloeken in de keuken

“Roy kookt meestal, omdat hij muzikant is en veel in het weekend werkt is hij doordeweeks meer thuis. En hij is een betere kok dan ik. Ik sta in de keuken al snel te vloeken, ik moet een recept 100 keer opnieuw bekijken, terwijl hij het meteen snapt. Met kerst draait Roy graag een zevengangendiner in elkaar voor familie. Daar is hij weken van tevoren mee bezig, hij vindt dat echt leuk. We houden allebei erg van Italiaans: pasta’s, risotto en lasagne. Isabelle is een onwijs goede eter, ze lust alles behalve komkommer.”

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Dankzij clean eating ben ik in totaal 55 kilo afgevallen’

Geknoei

“Vroeger zaten we met z’n tweetjes met het bord op schoot voor de tv en keken series. Nu we een kind hebben, eten we altijd aan tafel. Isabelle weet nog niet wat ze met een lepel of vork aan moet, van mij mag ze daarom zelf met haar handen eten. Roy vindt dat lastig, hij houdt niet van geknoei en voert haar liever hapjes. Als we met z’n tweeën uit eten gaan, kiezen we vaak voor een Japans restaurant. Voor sushi kun je me ‘s nachts wakker maken. Maar meestal gebruiken we onze date night om naar de bioscoop te gaan, we hebben zelfs een abonnement op de bios. Dan past een van de oma’s op en zitten wij met frisdrank en zoete popcorn te genieten van een film.”

Deze Hap Slik Zeg komt uit Flair 18. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

Tekst: Eva Munnik | Beeld: iStock